Vrijeme održavanja: 08.01.2019.

Objavljeno: 09. 01. 2019. , Ažurirano: 10. 01. 2019.

S budućim polaznicima PHP Akademije 8. siječnja održan je radni sastanak o početku rada PHP Akademije, u prostoru tvrtke Inchoo d.o.o. iz Osijeka, koja provodi edukaciju.

Snježana Babić i Kornela Miling iz ŽK Osijek upoznale su sudionike s projektom Partner Net 2 - Partnerstvom i podrškom do zapošljavanja, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda - Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014./2020. / Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja. Nositelj je projekta Javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije, a partneri projekta su Centar za poduzetništvo Osijek, HGK - Županijska komora Osijek i HZZ Regionalni ured Osijek.

Naglasak je bio na aktivnostima koje će se provoditi tijekom trajanja projekta, a u sklopu kojih se provodi i PHP Akademija. Polaznici su upoznati s obvezama u vezi sa sudjelovanjem u projektu te s mogućnošću da najuspješniji polaznici PHP Akademije nastave svoje usavršavanje na PHP-u i Magento edukaciji. Sudionici zainteresirani za samostalno poduzetništvo upoznati su i s edukacijom Osnove poduzetništva i mogućnosti savjetovanja o pokretanju vlastitog posla u ŽK Osijek.

Tomislav Bilić, direktor tvrtke Inchoo d.o.o., budućim polaznicima PHP Akademije prezentirao je svoju tvrtku koja je na tržištu prisutna deset godina i govorio o značaju PHP programskog jezika.

PHP Akademija Bilić.JPG

Direktor tvrtke Inchoo Tomislav Bilić održao je predavanje polaznicima; Izvor: HGK.

"Glavna prednost ovog programskog jezika jest to što se on koristi na gotovo 80 posto web-stranica. Jedna od najjačih i najznačajnijih mogućnosti PHP-a njegova je jednostavnost, a istovremeno i njegova podrška za različite baze podataka", naglasio je Bilić.

Broj web-stranica i aplikacija napravljenih u PHP-u svakodnevno raste, a paralelno s time i potreba za dobrim PHP razvojnim inženjerima koji takve sustave mogu održavati i nadograđivati.

O samoj edukaciji govorili su predavači na PHP Akademiji Antun Matanović, backend developer tvrtke Inchoo te Tomislav Jakopec, poslijedoktorand na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta Osijek.

Program PHP akademije obuhvaća predavanja iz web-developmenta, s naglaskom na PHP programskom jeziku, a sastoji se od predavanja, praktičnih vježbi i izrade projekta.

Predavanja će se održavati od 15. siječnja u informatičkom kabinetu Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku tijekom šest tjedana, dvaput tjedno - utorkom i četvrtkom.

Tijekom edukacije, uz podršku mentora, svaki će polaznik izrađivati jedan praktični projekt, a po završetku edukacije svi će oni prezentirati svoje radove.