Održana Skupština Partnerskog vijeća za tržište rada Krapinsko-zagorske županije

Vrijeme održavanja: 06.04.2017.

U okviru aktivnosti Sajma poslova 6. travnja u prostoru Srednje škole Krapina održana je 9. Skupština Partnerskog vijeća za tržište rada (PVTR) Krapinsko-zagorske županije.

Članovi Skupštine jednoglasno su usvojili zapisnik s 8. Skupštine, Izvješće o radu za 2016. godinu i Plan rada za 2017. godinu.

Predsjedateljica PVTR-a Mirjana Jurman pozdravila je sve prisutne i podsjetila na uspješne aktivnosti i zajedničke projekte. Istaknula je važnost lokalnih partnerstava za razvoj ljudskih potencijala kao tijela za pripremu i provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala u području zapošljavanja, obrazovanja i socijalnog uključivanja na županijskoj razini prema Županijskoj razvojnoj strategiji.

Zamjenica Župana Jasna Petek pozdravila je prisutne u ime Županije i osvrnula se na dosadašnji uspješan rad PVTR-a i ulogu Županije koja je bila aktivan sudionik u svim aktivnostima. Pozvala je prisutne članove na daljnju suradnju te povezivanje na pripremi i provedbi zajedničkih projekata.

Predsjednik HGK – ŽK Krapina Josip Grilec i potpredsjednik obrtničke komore Županije Tomislav Jurinjak istaknuli su važnost zajedničkih aktivnosti svih koji mogu utjecati na tržište rada te spremnost komora na daljnju suradnju i nove projekte.

Nakon službenog dijela Skupštine, djelatnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava predstavili su Poziv na dostavu projektnih prijedloga Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza III, usmjeren na razvoj lokalnih partnerstava za zapošljavanje radi prevladavanja lokalnih različitosti te poticanja partnerskog pristupa u pripremi i donošenju politika za stvaranje i jačanje ljudskih potencijala za potrebe lokalnog tržišta rada.

Financirat će se aktivnosti koje pridonose provedbi Strategija razvoja ljudskih potencijala u svim županijama te Gradu Zagrebu. Ako strategije imaju i Akcijske planove za zapošljavanje usmjerene ka ranjivim skupinama na tržištu rada, podupirat će se projekti koji su u skladu i s tim dokumentima. Podupirat će se i održivost te unaprijediti funkcionalnost i učinkovitost lokalnih partnerstava za zapošljavanje.

Poziv se provodi u okviru Specifičnog cilja 8.vii.1. Jačanje kapaciteta lokalnih partnerstava za zapošljavanje i povećano zapošljavanje najranjivijih skupina na lokalnim tržištima rada. Navedeni je natječaj važan za rad Partnerskog vijeća za tržište rada Krapinsko-zagorske županije i sve partnere te može pridonijeti politici  zapošljavanja na regionalnoj razini.

KRAPINA-Partnersko vijeće za tržište rada KZŽ.jpg

 

Kontakti

  • Janja Kantolić viši stručni suradnik Tel: +385 49 371 883 Email: jkantolic@hgk.hr