Sa susjedima kod sata – promocija Karlovačke županije u Zagrebu

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu 7. je rujna po drugi put održana manifestacija Sa susjedima kod sata kojom je Zagrepčanima predstavljena bogata i raznovrsna turistička, enološka i gastronomska ponuda Karlovačka županije.

Na štandovima je svoju ponudu predstavilo tridesetak obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstva, obrta, tvrtki i  udruga, dok su se na pozornici tijekom cjelodnevnog programa smjenjivali nastupi kulturno-umjetničkih društava i tamburaških sastava. Osim toga, posjetitelji su mogli sudjelovati u nizu besplatnih radionica poput pripremanja štrudli ili pletenja košara.

Otvorenju manifestacije prisustvovali su zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Ana Stavljenić Rukavina, zamjenik župana Karlovačke županije Mirko Martinović, gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić, direktorica Turističke zajednice Karlovačke županije Dina Begić i predsjednik Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman.

U svom je obraćanju posjetiteljima Kuzman istaknuo da Karlovačka županija, iako primarno poznata po snažnoj industriji, ima i značajne turističke potencijala koji Zagrepčanima nisu potpuno nepoznati. Naime, ljeti su karlovačke rijeke omiljeno odredište zagrebačkih izletnika, kupača i obitelji, a ovo je prilika da se upoznaju i s ostalom ponudom dostupnom čitave godine.

Nakon što je gostima uputio riječi dobrodošlice, a izlagačima zaželio puno uspjeha, gradonačelnik Bandić pozvao je sve Zagrepčane da dođu na Jelačićev plac kako bi uživali u tradiciji, običajima i gastroponudi karlovačkog kraja.

Promotivnu manifestaciju Sa susjedima kod sata organizirali su Karlovačka županija i Turistička zajednica Karlovačke županije s Gradom Zagrebom, Hrvatskom turističkom zajednicom, Turističkom zajednicom grada Karlovca te Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Karlovac i Electroluxom kao partnerima.

Kontakti

  • Valentina Sečen viša stručna suradnica Tel: +385 47 612111 Email: vsecen@hgk.hr