Vrijeme održavanja: 24.10.2018. - 25.10.2018.

Objavljeno: 20. 09. 2018. , Ažurirano: 24. 10. 2018.

Tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske - Dani hrvatskog turizma (DHT) održat će se, u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice, 24. i 25. listopada 2018. godine u Hvaru.

DHT svake godine okuplja preko 1000 ljudi, a ove godine sudionike očekuju brojna zanimljiva predavanja, radionice, skupovi i dodatni sadržaji u kojima će sudjelovati svjetski poznati strani i domaći turistički stručnjaci, opinionmakeri i  influenceri iz poslovnog i društvenog života. Tako će se ove godine govoriti o odnosu filmske industrije i turizma, izgradnji Hrvatske kao nacionalnog brenda, Hrvatskoj kao novoj gastro ikoni u Europi, vidljivosti i promotivnoj važnosti turističkih blogera itd.

"Dani hrvatskog turizma su prilika da svi dionici u turizmu, ali i šire, razmjene iskustva, razgovaraju o novostima i trendovima, prilikama i izazovima u turizmu. Ove godine pripremili smo bogat program u kojem će sudjelovati svjetski priznati strani i domaći stručnjaci te na kojima će se raspravljati o temama koje su aktualne u svjetskom turizmu pa tako i u Hrvatskoj kao jednoj od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija. U konačnici, Dani hrvatskog turizma su prilika da odamo priznanja svim turističkim djelatnicima i nagradimo one koji podižu ljestvicu kvalitete čime čine hrvatski turizam još uspješnijim", istaknuo je ministar Cappelli.

Za vrijeme DHT-a Hrvatska gospodarska komora tradicionalno će organizirati i 18. Hrvatski turistički forum s temom Ljudski potencijali - izazovi hrvatskog turizma. Organizacija rasprave u kojoj će sudjelovati domaći i strani govornici uklapa se u niz aktivnosti koje HGK provodi radi poticanja i promocije dualnog obrazovanja, rješavanja pitanja nedostatka radne snage i razvoja ljudskih potencijala.

Na najvećem skupu hrvatskog turizma dodjeljuju se i priznanja turističkom gospodarstvu, pojedincima i turističkim odredištima. Tako i HGK u akciji Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku nagrađuje turistički poslovni sektorhotele, kampove, hostele, DMC putničke agencije, marine, charter kompanije, spa/lječilišta i restorane.

Online prijave za DHT su zatvorene, ali se akreditacije mogu kupiti na licu mjesta.

Napomene za sudionike Dana hrvatskog turizma

Sudionicima Dana hrvatskog turizma osigurana su parkirna mjesta od 23. do 26. listopada na gatu sv. Duje u Splitu na ulazu u luku kod Glavnog terminala. Prilikom dolaska na gat sv. Duje potrebno je djelatnicima Lučke uprave napomenuti da je razlog parkiranja sudjelovanje na Danima hrvatskog turizma u Hvaru. Broj parkirnih mjesta je ograničen.

Raspored stručnih skupova i program DHT-a možete skinuti u pratećim dokumentima na ovoj stranici, kao i plovidbeni red trajekata i katamarana.