Vrijeme održavanja: 08.05.2019. - 10.05.2019.

Objavljeno: 10. 05. 2019. , Ažurirano: 10. 05. 2019.

Na kongresu zdravstvenoga turizma organizacije European SPAS Association (ESPA), koji se od 8. do 10. svibnja održava u Termama Tuhelj, sinoć su dodijeljene nagrade ESPA Innovation Awards, za inovativnost pružatelja medicinskoga wellnessa i spa hotela, kao bitne reference u zdravstvenom turizmu.

U kategoriji Spa hotel specijalnu nagradu dobile su Terme Tuhelj, dok je u kategoriji Spa koncept specijalna nagrada otišla u ruke Toplica Sv. Martin. U kategoriji Health spa program specijalnu nagradu dobila je klinika Energy Clinic.

Energy Clinic.jpgNagrada – Energy Clinic; Izvor: HGK

 

Sv. Martin.jpgNagrada – Sv. Martin; Izvor: HGK

 

„Hrvatski zdravstveni turizam ima mnoge konkurentske prednosti, posebice blagu klimu, konkurentne cijene, dobar geostrateški položaj i vrhunsku uslugu te profesionalce“, rekao je potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević povodom dodjele priznanja, napomenuvši da i je odabir Hrvatske kao lokacije ovoga skupa još jedno priznanje za sve napore koje ulažemo kako bismo podigli kvalitetu i konkurentnost zdravstvenoga turizma.

Kongres u Termama Tuhelj okuplja predstavnike 21 europske zemlje, uz suorganizaciju HGK i partnerstvo HTZ-a. Cilj manifestacije jest popratiti nove trendove i inovacije na polju zdravstvenog turizma, i to predstavljanjem najboljih praksi i novih nišnih tržišta u lječilišnom, spa i wellness turizmu. Sudionici su mogli saznati i kako kreirati ponude za putnike s tržišta izvan EU, s fokusom na Rusiju, Kanadu i SAD. Kongres se održava pod sloganom Secrets of life balance – a life full of wellbeing, budući da uz stručne teme uključuje i edukacije o sprečavanju zdravstvenih poteškoća prehranom, opuštanjem i uživanjem u hobijima.

 

Terme Tuhelj.jpgNagrada – Terme Tuhelj; Izvor: HGK