Tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske - Dani hrvatskog turizma (DHT) održat će se, u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice, 24. i 25. listopada 2018. godine u Hvaru.

DHT svake godine okuplja preko 1000 ljudi, a ove godine sudionike očekuju brojna zanimljiva predavanja, radionice, skupovi i dodatni sadržaji u kojima će sudjelovati svjetski poznati strani i domaći turistički stručnjaci, opinionmakeri i  influenceri iz poslovnog i društvenog života. Tako će se ove godine govoriti o odnosu filmske industrije i turizma, izgradnji Hrvatske kao nacionalnog brenda, Hrvatskoj kao novoj gastro ikoni u Europi, vidljivosti i promotivnoj važnosti turističkih blogera itd.

 „Dani hrvatskog turizma su prilika da svi dionici u turizmu, ali i šire, razmjene iskustva, razgovaraju o novostima i trendovima, prilikama i izazovima u turizmu. Ove godine pripremili smo bogat program u kojem će sudjelovati svjetski priznati strani i domaći stručnjaci te na kojima će se raspravljati o temama koje su aktualne u svjetskom turizmu pa tako i u Hrvatskoj kao jednoj od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija. U konačnici, Dani hrvatskog turizma su prilika da odamo priznanja svim turističkim djelatnicima i nagradimo one koji podižu ljestvicu kvalitete čime čine hrvatski turizam još uspješnijim.“ istaknuo je ministar Cappelli.

Za vrijeme DHT-a Hrvatska gospodarska komora tradicionalno će organizirati i „18. Hrvatski turistički forum“ s temom "Ljudski potencijali - izazovi hrvatskog turizma". Organizacija rasprave u kojoj će sudjelovati domaći i strani govornici uklapa se u u niz aktivnosti koje HGK provodi u svrhu poticanja i promocije dualnog obrazovanja, rješavanja pitanja nedostatka radne snage i razvoja ljudskih potencijala.

Na najvećem skupu hrvatskog turizma dodijeljuju se i priznanja turističkom gospodarstvu, pojedincima i turističkim odredištima. Tako i HGK u akciji “Turistički cvijet – Kvaliteta za Hrvatsku“  nagrađuje turistički poslovni sektor - hotele, kampove, hostele, DMC putničke agencije, marine, charter kompanije, spa/lječilišta i restorane.

 

Više informacija i prijave dostupne OVDJE.