Vrijeme održavanja: 09.09.2021. - 10.09.2021.

U ŽK Split održana dvodnevna radionica na temu pripreme i prijave EU projekata

Objavljeno: 10. 09. 2021. , Ažurirano: 20. 09. 2021.

Koje su mogućnosti korištenja EU sredstava dostupne poduzetnicima, kako izgleda sama procedura pripreme i prijave projekata na EU natječaje, što je potrebno poduzeti da se ne propusti prilika za sufinanciranje projekata, odnosno o čemu sve treba voditi računa kako se ne bi pogriješilo u strogim procedurama prijave i provedbe projekata bile su teme radionice o pripremi i prijavi EU projekata, održane 9. i 10. rujna u HGK – Županijskoj komori Split.

Ovu besplatnu radionicu Hrvatska gospodarska komora je organizirala za svoje članice upravo kako bi im ponudila odgovore na navedena pitanja i omogućila pravodobne, konkretne i jasne informacije o mogućnosti korištenja EU sredstava. Da radionica dolazi u pravom trenutku svjedočio je veliki interes dalmatinskih poduzetnika, koji je premašivao epidemiološkim preporukama zadan broj sudionika.

"Hrvatska će u narednih osam do devet godina imati na raspolaganju skoro 24 milijarde eura EU sredstava, stoga je ova radionica vrlo važna da na vrijeme naše poduzetnike pripremimo i informiramo kako bi bili što efikasniji u povlačenju tih sredstava. Ovo je vrlo praktična radionica na kojoj ih educiramo kako kvalitetno i pravilno pripremiti projekt i ono što je jednako važno, kako ga dobro provesti da ne bi bilo korekcija", poručio je potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj dr. sc. Tomislav Radoš. Važno je da već za prve natječaje koji će, očekuje se, ići krajem godine tvrtke budu što pripremljenije, a upravo ova radionica im u tome pomaže.

"Drago nam je da je radionica popunjena u rekordnom roku, što govori da su naši županijski poduzetnici itekako svjesni mogućnosti koje nude EU fondovi te da su prepoznali važnost informiranja i edukacije po tom pitanju, a što je posebno bitno s obzirom na novo operativno razdoblje 2021. – 2027. i sredstva koja će Hrvatska imati na raspolaganju ", rekao je predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš.

Radionicu su održali djelatnici Centra za inovacije i EU projekte HGK, s višegodišnjim iskustvom na pripremi, prijavi i samostalnom provođenju EU projekata, čiji rezultat su i neki od projekata koji su sada u realizaciji, što je ujedno i najbolja referenca.

U dva dana održavanja radionice sudionici su dobili uvid u EU fondove te su prošli sve korake od pripreme projekta, preko prijave do provedbe, upravljanja projektom i izvještavanja.