Vrijeme održavanja: 28.01.2020.

Objavljeno: 24. 01. 2020. , Ažurirano: 24. 01. 2020.

Seminar China-Croatia Think-Tanks and Entrepreneurs Dialogue — Promoting China-Croatia–Europe Friendship and win-win Cooperation održat će se u utorak, 28. siječnja, u 9 sati u Auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, na adresi Trg Republike Hrvatske 14.

Organizatorima seminara – Sveučilištu u Zagrebu, najznačajnijoj hrvatskoj istraživačkoj i visokoškolskoj instituciji, te Hrvatskoj gospodarskoj komori strateške su odrednice potpora i povezivanje znanosti s gospodarstvom kao i promicanje poslovnih mogućnosti suradnje s NR Kinom, te je seminar zamišljen kao mjesto susreta i povezivanja članova kineskog izaslanstva, predstavnika državnih institucija i predstavnika tvrtki iz Republike Hrvatske.

Uz predstavnike hrvatske akademske zajednice i gospodarstva, seminaru će prisustvovati i kinesko izaslanstvo koje čine:

  • Yue Xiaoyong, viši savjetnik na Sveučilištu Renmin (RUC) te direktor Nacionalne akademije za razvoj i strategiju
  • Mao Zhenhua, predsjednik i CEO grupacije Zhongchenxin Group te voditelj Instituta za ekonomska istraživanja (RUC) i direktor kineskog foruma poduzetnika (CEF)
  • Yu Gang, predsjednik i CEO grupacije 111 Group te osnivač CALEB Technologies Corp.
  • Zhou Xuzhou, predsjednik odbora grupacije Yuye Group
  • Zhou Wenchuan, poduzetnik
  • Mao Sai, poduzetnik.

Navedeni predstavnici kineske delegacije, čije biografije možete pronaći na POVEZNICI, značajni su ne samo u političkom već i u gospodarskom životu NR Kine te se radi pretežito o osnivačima i direktorima najznačajnijih kineskih korporacija i grupacija.

Događanje je također dobra prilika za raspravu o pokretanju think-thanka o hrvatsko-kineskoj suradnji, prilika za povezivanjem sa značajnim kineskim kompanijama (u području osiguranja, kreditnog rejtinga, e-trgovine, farmacije, nekretnina) kao i za predstavljanje konkretnih projekata.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno, a radni jezik seminara je engleski. Napominjemo da je broj mjesta ograničen, a preliminarni je program dostupan OVDJE.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje na seminaru, prijavite se online obrascem u nastavku teksta do ponedjeljka, 27. siječnja.

Za sve dodatne informacije na raspolaganju vam stoji Jelena Dumičić,voditeljica Odjela za prekomorska tržišta u Sektoru za međunarodne poslove i EU (tel.: 01/4561 774; e-adresa: jdumicic@hgk.hr).