Vrijeme održavanja: 17.10.2016. - 19.10.2016.

Objavljeno: 18. 10. 2016. , Ažurirano: 18. 10. 2016.

Međunarodna edukativna konferencija o poduzetništvu, SEECEL’s 2nd Entrepreneurial Camp: Entrepreneurial Learning for an Entrepreneurial Eco-system, u organizaciji Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL), otvorena je jučer u Šibeniku i trajat će do 19. listopada. Na konferenciji se okupilo više od 400 sudionika iz osam zemalja SEECEL-a: iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Srbije i Turske.

"Hrvatska može biti ponosna na SEECEL-ove rezultate. Kao jedan od suosnivača SEECEL-a, Hrvatska gospodarska komora novoj će Vladi predložiti da SEECEL postane jezgra buduće europske agencije smještene u Hrvatskoj", rekao je potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Želimir Kramarić te dodao da će agencija koristiti svim zemalja EU, a prije svega hrvatskom gospodarstvu.

Sudionici konferencije podupiru ideju transformacije uspješne regionalne priče u europsku agenciju. Predstavnik europske komisije Michel Catinat i ravnateljica SEECEL-a Efka Heder istaknuli su da je SEECEL izabran među pet finalista za prestižnu nagradu Startup Nations Award for Groundbreaking Policy Thinking u organizaciji Globalne poduzetničke mreže (GEN) koja uključuje 160 zemalja. "Biti među pet finalista za ovu nagradu velik je uspjeh koji potvrđuje iznimne rezultate SEECEL-a. Također, to je temelj za rast ovakvog centra u buduću europsku agenciju", istaknula je Heder.

 

SEECEL_Ucenici_800x450.jpg

Učenici i studenti predstavljaju projekte na Međunarodnoj edukativnoj konferenciji o poduzetništvu, SEECEL’s 2nd Entrepreneurial Camp: Entrepreneurial Learning for an Entrepreneurial Eco-system; Izvor: HGK.

Na konferenciji su sudjelovali učenici, studenti, profesori, ravnatelji škola, dekani, SEECEL-ovi međunarodni stručnjaci, pripadnici nacionalnih ministarstava iz SEECEL-ovih zemalja članica, predstavnici poslovnog svijeta, međunarodni gosti govornici, predstavnici europske komisije, institucije za obuku nastavnika, međunarodnih institucija te predstavnici županije i grada Šibenika. U sljedeća dva dana, škole i fakulteti predstavit će svoj rad, a vodit će se i stručne rasprave i radionice. Predstavit će se zajednička dostignuća SEECEL-ova projekta u području učenja za poduzetništvo te će se razmijeniti primjeri dobre prakse, uključujući uspješne priče poduzetnika, a razgovarat će se i o budućim mogućnostima za jačanje poduzetničkog društva.