Vrijeme održavanja: 24.04.2019.

Objavljeno: 24. 04. 2019. , Ažurirano: 24. 04. 2019.

Predsjednik Luka Burilović primio je u nastupni posjet veleposlanika Savezne Demokratske Republike Nepal Prakasha Kumara Suvedija.

Veleposlanik Suvedi je istaknuo da iako su Hrvatska i Nepal dvije male i geografski udaljene zemlje, postoje određene sličnosti koje bi mogle biti preduvjet za razvoj suradnje. Kao područje s najviše potencijala za gospodarsku suradnju veleposlanik vidi sektor turizma. Hrvatska kao poznata turistička destinacija može ponuditi niz proizvoda, dok se Nepal usmjerio na fokusiran pristup turističkim potencijalima vezanim uz planinarenje.

Predsjednik Burilović predložio je veleposlaniku Suvedi da u HGK organizira seminar o mogućnostima poslovanja s Nepalom te da s Komorom eventualno organizira posjet gospodarskog izaslanstva nepalskih tvrtki Hrvatskoj. Također, istaknuto je da bi određene kontakte s Nepalom moglo preuzeti i Predstavništvo HGK u Šangaju koje je najbliže Nepalu. Veleposlanik Suvedi i predsjednik Burilović složili su se kako bi za intenziviranje suradnje bilo nužno direktno povezati komore dviju zemalja što je veleposlanik i obećao učiniti.