Vrijeme održavanja: 14.09.2020. - 06.11.2020.

Poziv je namijenjen poduzetnicima početnicima koji još nikada nisu imali svoj startup, ali i iskusnim tehnološkim poduzetnicima

Objavljeno: 06. 08. 2020. , Ažurirano: 25. 08. 2020.

Ured Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela (WBAF) u Hrvatskoj 6. kolovoza otvara natječaj za poduzetnike i projektne timove za sudjelovanje u programu Tech Boost.

Program će odabranim sudionicima omogućiti razvoj inovativnih poduzetničkih ideja, pripremu za rast i za susret s investitorima rizičnog kapitala. Svi sudionici programa sudjelovat će na natjecanju poduzetnika početnika Entrepreneurship Tournament u Sarajevu sljedeće godine, koje organizira EFSE kao nositelj ovog programa.

Deset odabranih startupa će besplatno za svoj tim dobiti online offline mentorstvo i edukaciju te će raditi na svom proizvodu. Program traje osam tjedana, počevši od 14. rujna 2020. godine. Svaki od osam tjedana pokriva različite teme iz startup svijeta, poput uvoda u startup svijet, pitchanja, tj. predstavljanja svohg proizvoda, prodaje, marketinga, investicija i osnivanja/upravljanja tvrtkom. Osim lokalnih mentora iz mreže Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije u WBAF Hrvatska, sa startupima će raditi i europski mentori iz poznatog europskog startup akceleratora Startup Wise Guys.

Troškovi cjelokupnog programa, smještaja i prehrane u potpunosti su pokriveni, kao i veći dio troškova transporta do dvorca Bračak (Zabok) u kojem će se odvijati dio programa. Prijaviti se mogu svi poduzetnici i projektni timovi s inovativnim tehnologijama ili mogućnošću širenja na inozemna tržišta s područja Republike Hrvatske.

Više informacija o samom programu kao i prijava za sudjelovanje (rok prijave je 6. rujna 2020.) se mogu pronaći ovdje.

Ured Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela (WBAF) u Hrvatskoj, kao dio svjetske mreže poslovnih anđela, otvoren je u siječnju 2019. godine pri Poduzetničkom centru Krapinsko-zagorske županije. Nositelj programa Tech Boost je Poduzetnička Akademija fonda EFSE (European Fund for Southest Europe), a partner programa je jedan od najjačih svjetskih akceleratora Startup Wise Guys iz Estonije. Glavnji ciljevi Ureda su oživljavanje tržišta kapitala, ponuda novih financijskih instrumenata te poticanje na inovacije i poduzetništvo.

Hrvatska gospodarska komora je u siječnju 2020. godine potpisala Memorandum o suradnji s WBAF Hrvatska, s ciljem promicanja i realizacija boljeg povezivanja članica HGK, posebno startupova s ulagačima rizičnog kapitala, poslovnim anđelima iz cijelog svijeta u svrhu dodatnog oživljavanja tržišta kapitala u Hrvatskoj te dodatnog poticaja inovacijama i poduzetništvu.