Vrijeme održavanja: 27.02.2020.

Objavljeno: 28. 02. 2020. , Ažurirano: 28. 02. 2020.

Potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU Ivan Barbarić sudjelovao je u četvrtak, 27. veljače, na predstavljanju poslovanja grupacije Končar na tržištu Crne Gore, na kojemu su prisutni gotovo 70 godina.

U svome obraćanju istaknuo je kako HGK svojim aktivnostima potiče internacionalizaciju hrvatskih tvrtki, a pravi promotori gospodarstva jedne zemlje upravo su poduzeća poput Končara, koja svojim kontinuiranim radom i rastom ostvaruju veliku korist za gospodarstvo svoje zemlje, ali i za zemlje u kojima posluju. "Ovakve uspješne priče i s jedne i druge strane pružaju mostove i otvaraju vrata novim poduzetničkim aktivnostima i drugih poduzeća te jačanju gospodarskih i trgovinskih odnosa dviju zemalja", naglasio je potpredsjednik Barbarić.

DSC_0004 crop.jpg
Potpredsjednik Barbarić (desno na slici) na sastanku s predsjednikom Privredne komore Crne Gore Vlastimirom Golubovićem (drugi slijeva); Izvor: HGK.


Održan je i sastanak s predsjednikom Privredne komore Crne Gore Vlastimirom Golubovićem, na kojem se raspravljalo o budućim zajedničkim aktivnostima koje će pridonijeti još jačemu bilateralnom gospodarskom povezivanju. Na sastanku je istaknuto kako je posljednjih godina robna razmjena između Hrvatske i Crne Gore u stalnom uzlaznom trendu, pa tako i posljednji podaci za prvih 11 mjeseci 2019. godine pokazuju rast od devet posto, s iznosom od ukupno 196 mil. eura, što je više negoli je ostvareno u cijeloj 2018. godini.