Vrijeme održavanja: 04.07.2019.

Objavljeno: 11. 06. 2019. , Ažurirano: 13. 06. 2019.

Od 3. do 5. srpnja Poznanj u Poljskoj domaćin je Summita u sklopu Berlinskog procesa, u okviru kojeg će se 4. srpnja održati gospodarski forum te poslovni susreti gospodarstvenika 16 zemalja članica ove inicijative: Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije, Srbije, Austrije, Bugarske, Hrvatske, Francuske, Grčke, Njemačke, Poljske, Slovenije, Italije i Velike Britanije.

U programu će sudjelovati vladine delegacije zemalja članica, uključujući predsjednika Vlade RH gospodina Andreja Plenkovića, zatim predstavnici građanskih organizacija i gospodarstvenici, a ideja događanja jest povezivanje zapadnog Balkana sa zemljama Europske unije sinergijom politike, civilnog društva i gospodarstva.

Poljska agencija za investicije i trgovinu, s Ministarstvom poduzetništva i tehnologije Poljske, organizator je gospodarskog dijela ovogodišnjeg summita.

Gospodarski forum održat će se pod sloganom Growing Together, s fokusom na suradnju i održivi razvoj, kao preduvjete za prosperitet društava u Europi. U sklopu Foruma održat će se više panela, gospodarske prezentacije na izložbenim štandovima te B2B razgovori.

Poduzetnici će imati jedinstvenu priliku predstaviti svoju ponudu, dijeliti svoj know-how i predstaviti svoje uspjehe, a cilj je događanja učvršćivanje gospodarskih odnosa u regiji. Fokus poslovnih razgovora tijekom Foruma bit će na energetici, digitalizaciji, prehrambenom i poljoprivrednom sektoru s pratećim industrijama, no događaj je otvoren i za predstavnike ostalih gospodarskih sektora. Informacije o Gospodarskom forumu i Summitu mogu se naći na ovoj poveznici, a prijaviti se možete online na stranicama organizatora

Radi planiranja putovanja hrvatske delegacije, molimo vas da uz prijavu organizatoru u Poljskoj na navedenoj poveznici popunite i online upitnik u nastavku.