Vrijeme održavanja: 21.09.2016.

Objavljeno: 22. 09. 2016. , Ažurirano: 03. 10. 2016.

Dana 22. rujna ŽK Rijeka posjetila je direktorica Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu, Sonja Holcner-Ertl. Razgovaralo se o mogućnostima unaprijeđenja gospodarskioh odnosa dviju država, prvenstveno Koruškom i Štajerskom.

Predsjednik Vujić napomenuo je i važnost dualnog obrazovanja koje provode Njemačka i Austrija a planira se i provoditi u Mediteranskom komorskom edukacijskom sistemu, referirajući na dobro došlu pomoć austrijske prakse i iskustva. Područja intenzivne suradnje kao i realizacije zajedničkih projekata mogući su prvenstveno u turizmu, prometu, trgovini i obrazovanju. Kvalitetna obrazovana snaga ključ je suradnje.

 Jedan od oblika buduće suradnje ŽK Rijeka i Austrijskog ureda svakako je i kroz Sajam franžiza financijskih i intelektualnih usluga koji će se 2017. godine ponovo održati u Opatiji, izuzev animiranja austrijskih tvrtki, nije isključeno da Austrija bude i zemlja partner. Gospođa Holcner-Ertl od rujna ove godine obnaša dužnost direktorice Austrijskog ureda a prethodno tome obnašala je dužnost direktorice  za zapadnu Europu pri Austrijskoj gospodarskoj komori.