Vrijeme održavanja: 05.11.2019. - 10.11.2019.

Objavljeno: 10. 09. 2019. , Ažurirano: 11. 09. 2019.

Drugi Kineski međunarodni uvozni sajam (2nd China International Import Expo – CIIE) održava se od 5. do 10. studenoga 2019. godine u Šangaju, Kina.

Prijave za izlagače su zatvorene te će ove godine na prostoru od gotovo 300.000 četvornih metara National Exhibition and Convention Centera u Šangaju izlagati osam hrvatskih tvrtki.

Ove godine prvi put i Hrvatska gospodarska komora s Hrvatskom turističkom zajednicom organizira nastup na zajedničkom štandu Hrvatske kojem je cilj predstaviti ljepote i poslovne mogućnosti koje Hrvatska nudi te prikazati hrvatska dostignuća.

Uz hrvatski, bit će postavljeni nacionalni paviljoni na kojem će oko 60 zemalja prikazati svoja dostignuća u trgovini i ulaganjima te će na sajmu sudjelovati više od 3.000 tvrtki iz 150 zemalja podijeljenih u industrijske sektore koji pokrivaju: potrošačku elektroniku i uređaje; odjeću, pribor i potrošačku robu; automobile; vrhunsku visoko inteligentnu opremu; hranu i poljoprivredne proizvode; medicinsku opremu i medicinske proizvode za njegu te trgovinu usluga.

Uz navedeno, kineski organizatori sajma i ove godine na lokaciji sajma organiziraju međunarodni ekonomski forum Hongqiao, politički skup na visokoj razini, koji će se tematski fokusirati na otvoreno gospodarstvo, inovacije i suradnju.

Hrvatska gospodarska komora također i ove godine organizira odlazno izaslanstvo posjetitelja drugom Kineskomu međunarodnom uvoznom sajmu (CIIE 2019). Uz posjetu sajmu, HGK će organizirati poslovno umrežavanje (networking) s kineskim tvrtkama te seminar o poslovanju na kineskom tržištu.

Prijave za posjetitelje sajma otvorene su do 30. rujna te se prijave obavljaju putem online obrasca na službenim mrežnim stranicama sajma. No, s obzirom na to da je procedura preuzimanja akreditacija dosta komplicirana, te poučeni prošlogodišnjim iskustvom, predlažemo da se prijava zainteresiranih sudionika posjetitelja sajma obavlja grupno, putem HGK Predstavništva u Šangaju. Stoga ljubazno molimo zainteresirane tvrtke i pojedince da pošalju popunjeni obrazac Podatci za prijavu CIIE 2019 (možete ga preuzeti u Pratećim dokumentima) na adresu dholmik@hgk.hr, najkasnije do 29. rujna do 9 sati prema lokalnomu hrvatskom vremenu.

Troškove puta i smještaja tvrtke snose samostalno.

Napominjemo da je hrvatskim državljanima potrebna viza za ulazak u NR Kinu. Kao i prošle godine, članovima izaslanstva će HGK izdati personalizirano pozivno pismo (u skladu s podatcima iz prijavnog obrasca) za potrebe procedure izdavanja vize za Kinu.

Više informacija o svim događanjima na ovogodišnjem sajmu te informacije o prošlogodišnjem događanju možete pronaći na službenoj stranici CIIE sajma.