Vrijeme održavanja: 26.06.2016.

Internacionalizacija poslovanja

Objavljeno: 01. 12. 2014. , Ažurirano: 15. 07. 2019.

Uslugu Hrvatske gospodarske komore Poduzetnik izvoznik pokrenuli smo u studenom 2014. godine s ciljem pružanja podrške u internacionalizaciji poslovanja svojih članica.

Obratili smo se hrvatskim poduzećima koje pozitivno posluju, imaju perspektivu za rast i već ostvaruju izvoz te su zapravo pokretači cjelokupnog hrvatskog gospodarstva, kako bi im ponudili korištenje usluga HGK, tj. pružili im informacije koje navedu da su im potrebne prilikom izlaska na inozemna tržišta.

Zamolili smo poduzeća da kroz sudjelovanje u dostavljenoj anketi navedu inozemna tržišta na koja su zainteresirane izvoziti te koje bi im ponuđene usluge HGK koristile - prijedlog potencijalnih partnera s kontakt podacima u navedenim zemljama, informacije i analitički prikazi gospodarsko-političke situacije na pojedinom inozemnom tržištu, informacije o inozemnim javnim nabavnim natječajima, o mogućnostima financiranja iz EU projekata i niz drugih informacija.

U samo dva mjeseca od pokretanja projekta Sektor za međunarodne poslove HGK je na više od 160 hrvatskih tvrtki dostavio prijedlog oko 47.000 potencijalnih inozemnih partnera zajedno s njihovim direktnim kontakt podacima (cca 300 inozemnih tvrtki prema odgovarajućoj specifikaciji svake pojedine hrvatske tvrtke) te brojne druge informacije.

Zbog izuzetno pozitivnog odjeka hrvatskih tvrtki na ovu novu uslugu nastavljamo s projektom te nudimo ovu usluge svim svojim članicama. Uključiti se možete popunjavanjem anketnog obrasca u nastavku teksta.