Konferencija "Ususret petoj godini članstva Hrvatske u Europskoj uniji"


Objavljeno: 20. 06. 2017. , Ažurirano: 05. 07. 2017.


Povodom skorog obilježavanja četvrte godišnjice punopravnog članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji, Hrvatska gospodarska komora i Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj zajednički organiziraju konferenciju "Ususret petoj godini članstva Hrvatske u Europskoj uniji", koja će se održati u srijedu, 5. srpnja 2017. godine.

Konferencija se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, uz sudjelovanje uvaženih gostiju iz Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije, čija ćemo obraćanja imati priliku čuti u uvodnom dijelu.

Cilj je predstaviti aspekte hrvatskog članstva u Europskoj uniji analizom gospodarskih pokazatelja, dostupnih i iskorištenih financijskih alokacija, ali i koristi koju hrvatsko gospodarstvo, kao integralni dio jedinstvenoga europskog tržišta, ima od članstva, koristeći pritom primjere drugih europskih zemalja uspješnih u povlačenju EU sredstava. U drugom će se dijelu održati panel-rasprava o dosadašnjim iskustvima te o postignutim uspjesima tijekom četverogodišnjeg članstva u EU, u kojoj će, uz predstavnike poslovne zajednice, sudjelovati i predstavnici tijela nadležnih za praćenje i provedbu operativnih programa te Europske komisije.

Kao pripremu za Konferenciju, Hrvatska gospodarska komora provodi među poduzetnicima anketu o utjecaju članstva u EU na poslovanje i korištenje sredstava, a rezultati ankete bit će predstavljeni na samoj Konferenciji.

Slijedom svega navedenog, izuzetno nam je zadovoljstvo pozvati vas da sudjelujete na konferenciji "Ususret petoj godini članstva Hrvatske u Europskoj uniji "

u srijedu, 5. srpnja 2017., u 10 sati, u Kristalnoj dvorani Hotela Westin, Kršnjavoga 1, u Zagrebu.

Sudjelovanje potvrdite ispunjavanjem online prijavnice u nastavku teksta. Uslijed protokolarnih i sigurnosnih razloga, ulaz će biti omogućen samo prijavljenim osobama.