Vrijeme održavanja: 31.05.2016.

Kazahstan - jedna od ključnih točaka za povezivanje Hrvatske s područjem središnje Azije

Objavljeno: 31. 05. 2016. , Ažurirano: 03. 10. 2016.

HGK posljednjih godina intenzivno radi na povezivanju hrvatskoga gospodarstva s gospodarstvom Kazahstana. O ozbiljnosti odnosa govori i činjenica da će se tijekom ovog posjeta potpisati neki vrlo konkretni ugovori o suradnji, kako je najavio potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za međunarodne poslove i EU Želimir Kramarić, otvarajući Hrvatsko-kazahstanski gospodarski forum.

HGK vidi Kazahstan kao jednu od ključnih točaka za povezivanje Hrvatske s područjem središnje Azije, a u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova nastavit će se raditi na poboljšanju bilateralne suradnje.

Veleposlanik Republike Kazahstan u RH Aslan Mussin najavio je produbljivanje odnosa između Hrvatske i Kazahstana nakon Foruma, istaknuvši kako se posljednjih godina trostruko povećao broj hrvatskih tvrtki koje rade na kazahstanskom tržištu.

Na Forumu je sudjelovalo desetak kazahstanskih i trideset hrvatskih tvrtki, koje su već u konkretnim dogovorima o zajedničkim projektima u području graditeljstva, medicine i medicinske opreme, farmaceutike, prehrambene i IT industrije.