Vrijeme održavanja: 12.11.2019.

Luka Modrić i pečat kvalitete za književno prevođenje

Objavljeno: 12. 11. 2019. , Ažurirano: 12. 11. 2019.

Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore već treću godinu u sklopu sajma Interliber sudjeluje u organizaciji Premium programa Interlibera: predstavljanja autora i organizaciji tribina o temama važnima za struku. Sajam se održava od 12. do 17. studenoga na Zagrebačkom velesajmu.

„Prije smo većinom bili uključeni u tehničko-logističkom smislu, ali moderni sajmovi imaju proširenu, društvenu ulogu, ne samo komercijalnu. To znači da osim prodaje knjiga, što je iznimno važna stavka svakom nakladniku, približavamo djela i autore publici,“ rekao je predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara HGK Slavko Kozina.

Osim predstavljanja odabranih aktualnih autora, beletrističkih i publicističkih, Zajednica je tako organizirala i dvije tribine na temu knjige i njezinih novih formata te na temu kvalitete književnog prevođenja koje bi se i ovjeravalo pečatom kvalitete.

Tako će u sklopu Premium programa sudjelovati Rado Jarak, Igor Rudan, Goran Tribuson, Damir Karakaš i Maša Kolanović te brojni drugi. Bit će riječi i o stanju zvučne i elektroničke knjige, a u nedjelju će svoju autobiografiju Moja igra predstaviti i Luka Modrić.

„Interliber je inspirativno mjesto, gdje se ne kupuju samo knjige, već se razvijaju i prikupljaju ideje te šalju šire društvene poruke,“ naglasio je Kozina.

Premium program Interlibera.jpg

Program ovogodišnjeg Interlibera