Objavljeno: 03. 05. 2019. , Ažurirano: 07. 05. 2019.

Pojam internet stvari (Internet of Things, IoT) u svijetu više nije nepoznanica, a označava povezivanje uređaja putem interneta čija je primjena zahvatila sve sfere života. U listopadu 2017. godine IoT Net Adria potpisala je suradnju s tvrtkom Sigfox, globalnom mrežom IoT koja je povezala više od  milijarde ljudi i obvezala se da će u 24 mjeseca povezati Hrvatsku s ostatkom svijeta. Zadatak je ispunjen te je Hrvatska postala prva zemlja u široj regiji, u kojoj su i Austrija, Mađarska, Slovenija i Srbija, s nacionalnom IoT mrežom.

Povodom tog uspjeha, u četvrtak16. svibnja, u hotelu Aristos u Zagrebu održat će se Touchpoint, prva Sigfox IoT konferencija u Hrvatskoj. Ovaj poslovno-tehnološki događaj, pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore, ugostit će brojne tehnološke stručnjake, razvojne inžinjere hardvera i softvera (developere), stručnjake iz poslovnog sektora i znanstvenike. Među njima je i Igor Rudan, ugledni hrvatski i svjetski znanstvenik, profesor i futurist, inače redovni član britanske akademije znanosti The Royal Society.

Konferencija se sastoji od dvaju dijelova – poslovnog i tehnološkog. U poslovnom će dijelu konferencije svoje zanimljive IoT studije slučaja predstaviti tvrtke poput Dell EMC-a, Microsofta, IBM-a, Total Groupa, Schneider Electrica, Hydrokoa i MarinaClouda. Na tehnološkom dijelu konferencije predstavit će se domaći i strani proizvođači senzora  IoT rješenja koji će uzvanicima uživo demonstrirati svoje uređaje.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, ali je broj mjesta ograničen.

Ako se još niste registrirali, a želite doznati odgovore na ova i druga zanimljiva pitanja, kliknite na www.iot.hr te se pridružite kolegama istomišljenicima i otkrijte kakve vam se mogućnosti otvaraju razvojem tehnologije.