Cilj Zajednice je pružiti širu sustavniju podršku razvoju klasterizacije u RH.

Pozivamo klastere da se učlane u Zajednicu, a također se mogu učlaniti i fizičke osobe s misijom, vizijom i ciljem razvoja Zajednice.

Na temelju članka 26. točke 9. Statuta Hrvatske gospodarske komore, Upravni odbor komore je na 7. sjednici održanoj 5. lipnja 2007. godine donio Odluku o osnivanju Zajednice klastera u okviru HGK.

Predsjednik Zajednice:
Mladen Perkov
Inteligentna energija d.o.o., Dužice 1, 10000 Zagreb
tel. 098/346-959, fax. 01/6170-031
e-mail:
mladen.perkov@inteligentnaenergija.hr

Zamjenik predsjednika:
Zlatko Hodak
AD klaster, Jankomir 5, 10090 Zagreb
tel. 098/232-606
e-mail:
info@adklaster.hr

Poslovni tajnik:
gojko Jelavić
HGK - Sektor za industriju
Odjel za poduzetništvo
Zagreb, Nova cesta 7
Tel: 01/4606-744; Fax: 01/4606-737
e-mail: 
gjelavic@hgk.hr ili poduzetnistvo@hgk.hr

...///....

Zajednica klastera postala je članicom European Cluster Alliance. ECA je platforma osnovana s ciljem održavanja konstantnog dijaloga s nacionalnim i regionalnim tijelima javne vlasti odgovornih za razvoj klaster politika u vlastitim zemljama i/ili regijama.
Također, platforma pruža mogućnost razmjene iskustava klastera, te potiče njihovo umrežavanje.

Više informacija: http://www.proinno-europe.eu/eca/about

...///....

 

Informacije o europskim klaserima, potpornim institucijama te aktualnim projektima u Europi, možete saznati na slijedećim internet stranicama:

  • Web stranica www.clusterobservatory.eu donosi aktualne informacije o mapiranju klastera, potpornim institucijama, kalendaru događanja i radionicama.
  • Web stranica www.pooling4clusters.eu sadrži informacije o međunarodnom projektu 'Interreg IVC', koji osigurava financijska sredstva namijenjena međuregionalnoj suradnji u Europi, a projekt financira Europski fond za regionalni razvoj (ERDF).
  • Web stranica www.clustercollaboration.eu je platforma bogata informacijama i uslugama koja omogućuje više ciljanih interakcija između klastera, organizacija i njihovih članova. Korištenje platforme je besplatno, a istoj je cilj poticati europsku i međunarodnu suradnju klastera te povećati njihovu konkurentnost.
  • Web stranica www.cluster-excellence.eu umrežuje i povezuje najiskusnijie osobe i organizacije u svijetu, a iste sinergijom pomažu klaster menadžerima postignuti višu razinu izvrsnosti u radu. Između ostalog, ova internet stranica pruža mogućnost narudžbe besplatnog newslettera.