Vrijeme održavanja: 28.11.2019.

Trinaesta hrvatsko-slovenska konferencija o plastici

Objavljeno: 28. 10. 2019. , Ažurirano: 28. 10. 2019.

Hrvatska gospodarska komora poziva na 13. međunarodnu konferenciju Europska strategija za plastiku – obveze sudionika u lancu vrijednosti. Konferencije se održavaju naizmjenično u Hrvatskoj i Sloveniji, a domaćin ovogodišnje konferencije jest Gospodarska zbornica Slovenije. Ovom konferencijom želimo istaknuti važnost uloge svakoga pojedinog sudionika u lancu vrijednosti te raspraviti plan budućih aktivnosti radi ispunjenja nacionalnih obveza te obveza industrije.

Organizatori su konferencije, kao i prethodnih godina, Hrvatska gospodarska komora, Udruženje industrije plastike i gume, Gospodarska zbornica Slovenije, GIZ Grozd Plasttehnike Slovenija te europsko udruženje proizvođača polimernih materijala PlasticsEurope.

Europska strategija za plastiku zahtijeva promjene koje su moguće jedino suradnjom svih dionika u lancu vrijednosti. Industrija plastike, svjesna problema i obveza koje propisuje Europska komisija, poziva sudionike u lancu vrijednosti na dijalog i suradnju kako bi dogovorili plan za ispunjenje obveza EU strategije za plastiku, ponajprije povećanje ugradnje reciklata u nove proizvode.

Potičemo na odaziv i aktivno uključivanje u rad konferencije kako bismo pridonijeli pretvaranju problema u zajedničke poslovne uspjehe, u korist okoliša i gospodarstva.

Konferencija je namijenjena svim dionicima u lancu vrijednosti: proizvođači i prerađivači plastike, sakupljači i obrađivači plastičnog otpada, nositelji robnih marki, predstavnici nadležnih tijela, lokalna uprava i samouprava, znanstvena zajednica, programeri i dizajneri, potrošači, NGO-i i svi ostali zainteresirani.

Radni jezik konferencije je engleski uz osigurano simultano prevođenje. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno uz prijavu.

Dolazak potvrdite putem online obrasca u nastavku.