Vrijeme održavanja: 28.03.2019. - 29.03.2019.

U Osijeku je 28. i 29. ožujka održano savjetovanje i sjednica Grupacije održavanja čistoće Udruženja komunalnoga gospodarstva HGK

Objavljeno: 03. 04. 2019. , Ažurirano: 04. 04. 2019.

U osječkom Nadbiskupskom vikarijatu 28. i 29. ožujka održano je savjetovanje i sjednica Grupacije održavanja čistoće Udruženja komunalnoga gospodarstva HGK.

U sklopu događanja održana je Edukacija za otočne komunalce, na kojoj je Fond za zaštitu okoliša i enegetsku učinkovitost predstavio novi Zakon o otocima u vezi s gospodarenjem otpadom. 

Na sjednici Grupacije glavne su teme bile sanacija i zatvaranje odlagališta i rad putem elektronskog očevidnika otpada – e-ONTO. Ujedno su predstavljene izmjene i dopune Zakona o održivom gospodarenju otpadom. Grupacija održavanja čistoće incirala je i gostovanje Grupacije za bioplin HGK te se raspravljalo o mogućnostima suradnje bioplinara i komunalnih tvrtki. Sve prezentacije održane na sjednici možete skinuti u pratećim dokumentima na ovoj stranici.

20190329_114008.jpg

Sudionici savjetovanja i sjednice u posjetu tvrtki Drava International; Izvor: HGK.

Sljedećeg dana organiziran je posjet tvrtki i tvornici Drava International d.o.o. koja prerađuje plastiku i papir. Zvonko Bede, direktor Drave International, poveo je predstavnike Grupacije u obilazak pogona.