U ŽK Rijeka održan Regionalni poslovni forum

Vrijeme održavanja: 19.10.2017. - 20.10.2017.   /   Rok prijave: 15.10.2017.

Središnji susret u okviru Regionalnog poslovnog foruma u organizaciji HGK – Županijske komore Rijeka, koji se održao od 19. do 21. listopada 2017. u Rijeci i Opatiji, održan je 20. listopada u ŽK Rijeka. Skup je otvorio predsjednik HGK – Županijske komore Rijeka Vidoje Vujić, a u uvodnim riječima pridružili su mu se Velibor Pešić, rukovoditelj Centra za ekonomsku politiku, porezni sustav i poslovno izvještavanje PKS – PK Beograda, generalni konzul Republike Srbije Goran Petrović, Bruno Bojić, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, i Nihad Šušnjar, generalni tajnik Privredne komore Unsko-sanskog kantona iz Bihaća. Planirane investicije u Beogradu predstavio je pomoćnik gradonačelnika Grada Beograda Borko Milosavljević te pozvao hrvatske tvrtke da se upoznaju s otvorenim natječajima i propozicijama na stranicama Grada Beograda. Skup su pozdravili i zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović.

Potpredsjednik HGK za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša Tomislav Radoš ukratko je upoznao prisutne sa strategijom HGK i razvojnim projektima i prilikama za internacionalizaciju hrvatskih tvrtki. Najavio je i sljedeće teme koje su približile rad Predstavništva HGK i njegovu ulogu u povezivanju gospodarstvenika i otvaranje novih mogućnosti za hrvatske tvrtke na području Srbije. O iskustvima i dobroj praksi HGK Predstavništva u Beogradu govorio je prijašnji direktor te je predstavljen novi direktor Pero Mijakić. 

 

Sudionici skupa bili su predstavnici inozemnih komora s kojima je ŽK Rijeka potpisala međunarodne sporazume o suradnji, a nalaze se u susjednim zemljama – komore iz Mađarske, Srbije, BiH. Razgovaralo se o projektnim idejama i zajedničkim interesima kako bi se u narednom razdoblju mogli pripremiti i realizirati novi projekti te je to bila prigoda da sporazume koje smo potpisali s ovim komorama oživotvorimo i stavimo u funkciju gospodarske suradnje, unaprjeđanja međunarodne suradnje institucija, no i za direktne poslovne razgovore tvrtki. O mogućnostim suradnje u okviru EU projekata govorio je Mateo Ivanac, voditelj Odjela inovacijske tvornice, HGK – CIRAZ.

U suradnji s Privrednom komorom Srbije – Privrednom komorom Beograda svečano je potpisan Sporazum o suradnji komore PKS – PK Beograda i HGK – ŽK Rijeka. PK Srbije ovom prigodom došla je u pratnji zainteresiranih gospodarstvenika te su u poslijepodnevnim satima održani i izravni poslovni razgovori između Primorsko-goranske županije i beogradskih tvrtki iz različitih područja djelatnosti.

Kontakti

  • Elizabeta Margitić Mihelec Viši stručni suradnik Tel: +385 51 209 138 Email: emargitic@hgk.hr