Vrijeme održavanja: 22.10.2018.

Objavljeno: 15. 10. 2018. , Ažurirano: 24. 10. 2018.

Informativna predavanja i radionice za malo i srednje poduzetništvo održani su u ponedjeljak, 22. listopada, u HGK - ŽK Požega. Cilj je bio upoznati poduzetnike, ponajprije mikro, mala i srednja poduzeća, s mogućnostima sufinanciranja projekata sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova, bespovratnim sredstvima, financijskim instrumentima HBOR-a, te prezentirati nove usluge Hrvatske gospodarske komore.

Igor Bobek iz Sektora za međunarodne poslove i EU u HGK govorio je o  uvjetima prijava na trenutno otvorene pozive za MSP, pregledu i informacijama o EU natječajima, uslugama Europske poduzetničke mreže, projektu HR.izvoz te ostalim oblicima EU financiranja.

 cagalj 22.10..jpg

Boris Čagalj iz HBOR-a predstavlja nove kreditne linije; Izvor: HGK

Boris Čagalj, voditelj Područnog ureda za Slavoniju i Baranju Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), predstavio je aktualne kreditne programe, mogućnosti sufinanciranja vlastitog učešća tvrtki u EU projektima, ESIF kredite za rast i razvoj te ostale linije kreditiranja koje su poduzetnicima na raspolaganju.

 gasparac 22.10..jpg

Nevenka Gašparac iz Odjela za upravljanje kvalitetom u HGK; Izvor: HGK

Nevenka Gašparac iz Odjela za upravljanje kvalitetom u HGK promovirala je znakove kvalitete Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta. Stjecanje tih znakova sada je olakšano jer je otvoren Poziv na dostavu projektnih prijedloga Znakovi kvalitete. Na temelju tog Poziva najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po pojedinom projektu iznosi 4000 kuna, a najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti je 75.000 kuna. 

Stjepan Firšt iz HGK - ŽK Požega poduzetnicima je predstavio projekt Digitalne komore te pokazao kako se mogu registrirati i koje su mogućnosti Gospodarske mreže.