Objavljeno: 17. 09. 2019. , Ažurirano: 21. 10. 2019.


Hrvatska gospodarska komora priprema četiri regionalne radionice Tržište električne energije za poduzetnike.

Dinamičnost tržišta električne energije upućuje na promjene dosadašnjeg ponašanja i redovito praćenje tržišnih prilika. Kako bi se informacije približile članicama HGK, na regionalnim radionicama predstavit će se sveobuhvatan prikaz organizacije tržišta električne energije. Predstavnici kreatora i provoditelja energetske politike, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatska energetska regulatorna agencija i Hrvatski operator tržišta energije upoznat će prisutne s temeljnim pravilima tržišta, samo trgovanje na službenoj hrvatskoj burzi električne energije predstavit će Cropexov predstavnik.
Dostupne tržišne modele za krajnje kupce u kategoriji poduzetništva predstavit će opskrbljivači električnom energijom. Dodatno, mogućnosti uključivanja u sustav proizvodnje električne energije za vlastite potrebe koje se nude kroz sustav obveza energetske učinkovitosti opskrbljivača prikazat će predstavnici opskrbljivača električnom energijom. 

Radionice će se održati kako slijedi: 

  • Komora Zagreb, utorak, 1. listopada, u Zagrebu, Draškovićeva 45, dvorana na 1. katu, radionica je održana
  • Županijska komora Pula, petak, 11. listopada, u Puli, Carrarina 5, radionica je održana
  • Županijska komora Osijek, utorak, 15. listopada, u Osijeku, Europske avenije 13, radionica je održana
  • Županijska komora Split, petak, 18. listopada, u Splitu, Obala Ante Trumbića 4, registracije započinju u 10.30, radionica je održana

Prezentacije sa izlaganja na radionici u Zagrebu dostupne su za pregled i preuzimanje u pratećim dokumentima (na desnoj strani web stranice).