Održana radionica Kako pripremiti LIFE projekt u ŽK Osijek

HGK ŽK Osijek
Vrijeme održavanja: 17.05.2017. - 18.05.2017.

U Županijskoj je komori Osijek 17. i 18. svibnja održana radionica Kako pripremiti LIFE projekt u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, na kojoj su prisustvovali predstavnici privatnog sektora, državnih i javnih instituacija te udruga.

Tijekom radionice detaljnije je objašnjen program Life, financijski instrument EU namijenjen financiranju projektnih aktivnosti na području zaštite okoliša i klime. LIFE je započeo još 1992. od kada je sufinancirano 4.171 projekt za zaštitu okoliša i klime s otprilike 3,4 milijarde eura. Nova Lifeova Uredba iz 2013. godine za sljedeće programsko razdoblje od 2014. do 2020. godine osigurava budžet u iznosu od 3,46 milijardi eura. Program će pridonijeti održivom razvoju i postizanju ciljeva iz Strategije Europa 2020, sedmoga Akcijskog plana za okoliš i drugih relevantnih EU strategija i planova na području okoliša i klimatskih aktivnosti. 

U ovoj dvodnevnoj radionici predavači su bili Dunja Jusufovski i Predrag Božac iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike i oni su sudionicima radionice dali detaljnije upute za pripremu projektnog prijedloga, kako definirati tip projekta i dionike, koje aktivnosti su prihvatljive te kako izgledaju prijavni obrasci. Više informacija o programu može se naći na stranici programa.

Kontakti

  • Josipa Weber Tojagić Viša stručna suradnica Tel: +385 31 223 820 Email: jweber@hgk.hr