Vrijeme održavanja: 28.11.2017.

Objavljeno: 25. 10. 2017. , Ažurirano: 29. 11. 2017.

„Ovu radionicu organiziramo na temelju Sporazuma o suradnji Hrvatske gospodarske komore s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta radi upoznavanja svih sudionika u sustavu javne nabave, a posebno članica HGK o novostima u postupcima u skladu s novim propisima. Ujedno, koristim ovu priliku pozvati naručitelje da pri pripremi svojih natječaja obrate pozornost na novu uslugu HGK, online Katalog hrvatskih proizvoda u kojem na jednome mjestu mogu naći kvalitetne i cijenom konkurentne proizvode. Ovom uslugom želimo ostvariti povećanje udjela hrvatskih proizvoda u sustavu javne nabave te posebno povećati udio malih i srednjih poduzetnika poštujući pritom načela slobode kretanja roba i usluga“, kazao je Damir Furdek, direktor Županijske komore Karlovac, pozdravljajući sudionike radionice o javnoj nabavi održane u karlovačkoj komori 28. studenoga.

Cjelodnevna radionica izobrazbe u području sustava javne nabave Dokumentacija o nabavi, Novi podzakonski propisi za provedbu novog Zakona o javnoj nabavi – Pravilnik o dokumentaciji o nabavi te ponudi u postupcima javne nabave bila je namijenjena svim sudionicima u postupcima javne nabave – gospodarskim subjektima, ponuditeljima i naručiteljima te ostalim zainteresiranim subjektima.

Radionicu su na interaktivan način s razradom mnoštva primjera iz prakse vodili Davor Mikac i Ante Loboja, stručnjaci Ministarstva, Uprave za politiku javne nabave.

U prvom dijelu radionice sudionici su se upoznali sa zakonskim obvezama u vezi s dokumentacijom o nabavi, propisanim kriterijima za odabir i isključenje gospodarskog subjekta, odnosima s podugovarateljima i odredbama o jamstvima. U drugom dijelu, osim razrade kriterija za odabir ponude i formula za izračun ekonomski najpovoljnije ponude, bilo je riječi i o novim obvezama koje stupaju na snagu 1. siječnja sljedeće godine u vezi s planom nabave, registrom ugovora i elektroničkom žalbom.

Budući da je radionica bila odobrena u skladu s Pravilnikom o izobrazbi u području javne nabave kao program redovitog usavršavanja, potvrda o sudjelovanju koju je izdalo Ministarstvo sudionicima će koristiti pri obnavljanju certifikata u području javne nabave s osam bodova.    

Sudionici na radionici - 28.11.17..jpg

Izvor: HGK