Radionica Sedam koraka do kredita

Vrijeme održavanja: 27.09.2017.   /   Rok prijave: 26.09.2017.
Radionica 7 koraka do kredita

Besplatna radionica namijenjena novoosnovanim tvrtkama, mikropoduzetnicima i početnicima, posebice onima koji namjeravaju koristiti poticaje i kreditna sredstva za financiranje ulaganja u pokretanje samostalnog poslovanja održala se 27. rujna u organizaciji HGK – Županijske komore Rijeka i Hrvatske banke za obnovu i razvitak. Cilj je bio upoznati sudionike s procesom traženja i odobravanja kredita, procesom analize kreditnog zahtjeva i odlučivanja o odobrenju kredita te s kontrolom otplate dugoročnih obveza.

Vesna Bartolović Stančić, voditeljica HBOR-ova područnog ureda za Primorje i Gorski kotar, predstavila je HBOR-ove djelatnosti i aktivnosti, čija je osnovna zadaća potpora hrvatskom gospodarstvu financiranjem obnove i razvitka hrvatskoga gospodarstva, financiranjem infrastrukture, poticanjem izvoza te potpora razvitku malog i srednjeg poduzetništva.

Istaknuto je da je kreditiranje malih poduzetnika proces pregovaranja za koji se treba dobro pripremiti i osigurati prihvatljive uvjete financiranja.

Sudionicima su prikazani i objašnjeni najvažniji koraci do korištenja kredita, poput dokumentacije koja se prilaže uz kreditni zahtjev, načina procjene kreditne sposobnosti poduzetnika, načina pregovaranja s bankom o kreditu te važnosti suradnje s bankom u procesu otplate dugoročne obveze.

 Na radionici je sudionicima predstavljeno:

  • gdje i kome se obratiti za pokretanje zahtjeva za kreditom,
  • najvažniji uvjeti za pokretanje procesa,
  • način rješavanja problema ako do njih dođe tijekom trajanja obrade kreditnog zahtjeva.

Završno, Bartolović Stančić sudionike je informirala o HBOR-ovim programima kreditiranja, a posebice o programu kreditiranja poduzetnika početnika, programu kreditiranja poduzetništva mladih i programu kreditiranja ženskog poduzetništva.

Kontakti