Vrijeme održavanja: 21.05.2019.

Objavljeno: 22. 05. 2019. , Ažurirano: 23. 05. 2019.

U ŽK Zadar održao se 21. svibnja prvi regionalni Infodan europskog projekta BLUE_BOOST, na kojem su mogući prijavitelji na projektni Natječaj za dodjelu inovacijskih vaučera mogli dobiti informacije o njegovim uvjetima.

Projekt, u kojem je HGK putem ŽK Zadar Vodeći partner, predstavio je Ivan Jadreško, koordinator projekta iz ŽK Zadar, a detaljnije je o natječaju okupljenim predstavnicima tvrtki iz sektora Plavoga gospodarstva Zadarske županije govorila Vesna Vertovšek, vanjska stručnjakinja.

Istaknuto je da će HGK financirati pet inovacijskih projekata od po 10.000 eura u Zadarskoj županiji te da se na natječaj otvoren od 10. svibnja do 30. lipnja na internetskoj stranici ŽK Zadar mogu prijaviti mikro, mala i srednja te start-up poduzeća sa sjedištem u Zadarskoj županiji i registrirane djelatnosti u obalnom i pomorskom turizmu, ribarstvu ili akvakulturi. Uvjet jest i to da su, prije podnošenja prijave na natječaj, sklopila ugovor o suradnji s nekima od, kako se u projektu zovu, Pružatelja znanja, već upisanih u Galeriju na internetskoj stranici projekta BLUE_BOOST.

Cilj je provedbe pilot-aktivnosti i dodjele vaučera, što je okosnica projekta, poboljšati inovacijske kapacitete tvrtki Plavoga gospodarstva u sedam jadransko-jonskih područja, Albanije, Grčke, Italije i Hrvatske u kojima su sjedišta projektnih partnera.

Koordinator Jadreško na kraju je najavio održavanje i drugog Infodana u lipnju.