Vrijeme održavanja: 18.10.2021. - 19.10.2021.

Objavljeno: 12. 10. 2021. , Ažurirano: 14. 10. 2021.

Prva Expo smotra javnih i privatnih ustanova visokog obrazovanja u Dubrovniku će se održati u ponedjeljak 18. i utorak 19. listopada, u hotelu Rixos Premium Dubrovnik, na adresi Liechtensteinov put 3.

Smotra će ugostiti učenike završnih razreda srednjih škola Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske županije te susjednih zemalja BiH i Crne Gore, zajedno s njihovim roditeljima i profesorima.

Expo smotra promovira cjeloživotno obrazovanje i brojne mogućnosti koje naši mladi danas mogu iskoristiti, posebno zbog činjenice da se s tržištem rada i razvojem tehnologija mijenjaju i poslovi, a ove trendove hrvatske visokoobrazovne institucije zaista i prate. 

Namjera joj je da pozicionira Dubrovnik kao središte županije koje usmjerava kvalitetne učenike i kadar na daljnje obrazovanje, nudeći im izravno informiranje o svim dostupnim institucijama na jednom mjestu.

Predviđeni broj sudionika (učenika) na Expo smotri je između 1500 2000. Na Expo smotri će se kao dodatni sadržaj organizirati predavanja, izlaganja, debate i paneli. Na jednome od njih će sudjelovati i predsjednica ŽK Dubrovnik Nikolina Trojić.

HGK – ŽK Dubrovnik supokrovitelj je smotre.