Histria – kulinarske radionice

Objavljeno: 08. 06. 2021. , Ažurirano: 08. 06. 2021.

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula kao nositelj projekta KLIK Pula (Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma) i HGK – Županijska komora Pula kao partner na projektu organiziraju Histria – kulinarske radionice koje će se održati od 10. do 12. lipnja u Puli, na adresi Narodni trg 9 (zgrada pulske gradske tržnice, I. kat).

Radionice pod mentorstvom vrhunskih stručnjaka namijenjene su promociji strukovnih zanimanja Centra KLIK Pula s dva jasno definirana cilja. Prvo, uspostava strateške suradnje obrazovnog, javnog i privatnog sektora kao generatora inovacija i izvrsnosti ljudskih potencijala te, drugo, povećanje broja i stručnosti kadrova sposobnih za pružanje usluga visoke kvalitete u sektoru turizma i ugostiteljstva.
Iznimno je važno i povećati potrošnju lokalnih poljoprivrednih proizvoda, ribarskih i prehrambenih proizvoda te na taj način postići njihovo odgovarajuće vrednovanje i podizanje kulture njihove konzumacije. Između ostalog, na pulskoj se tržnici mogu pronaći visokokvalitetni proizvodi koji nose oznaku „Hrvatska kvaliteta“, „Riba Hrvatske - jedi što vrijedi“, „Proizvod hrvatskog seljaka" i dr.

Svečano otvaranje Histria - kulinarskih radionica je u četvrtak, 10. lipnja u 10 sati.