Vrijeme održavanja: 21.06.2017.

Objavljeno: 14. 06. 2017. , Ažurirano: 29. 06. 2017.

U Županijskoj komori Osijek 21. lipnja održano je svečano proglašenje rezultata i dodjela priznanja proizvođačima slavonskog kulena za rezultate postignute na XVII. ocjenjivanju kulena, koje HGK Županijska komora Osijek u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom iz Osijeka i časopisom Agroglas – dvotjednikom za poljoprivredu, proizvodnju hrane, selo i ljubitelje životinja kao medijskim pokroviteljem tradicionalno organizira već niz godina.

 

 

Ove su godine na natjecanje pristigla i ocijenjena 53 uzorka. Organoleptičko ocjenjivanje održano je 13. lipnja, a ocjenjivačko povjerenstvo na čelu s prof. dr. sc. Goranom Kušecom s osječkog Poljoprivrednog fakulteta ocjenjivalo je izgled vanjske površine, čvrstoću, izgled presjeka, okus i miris. Dodijeljeno je pet zlatnih medalja, 31 srebrna, 13 brončanih te četiri diplome. Šampion je ovogodišnjeg ocjenjivanja kulena Dušan Jurić iz Petrove Slatine.

 

 

 

Na dodjeli priznanja kulenarima sudjelovao je i Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije, koji je pozdravio ovo događanje koje promiče autohtone proizvode te istaknuo kako će Županija u narednom razdoblju programima poticaja podupirati proizvodnju autohtonih proizvoda i još više raditi na brandiranju kulena i sličnih domaćih proizvoda na europskom tržištu.

 

 

Katalog XVII. ocjenjivanja kakvoće slavonskog kulena.