Vrijeme održavanja: 13.06.2019.

Objavljeno: 04. 06. 2019. , Ažurirano: 05. 06. 2019.

Women in Adria i Institut za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva u suorganizaciji sa ŽK Zadar pozivaju na besplatnu konferenciju za poduzetnice Prkosne i ponosne, koja će se održati u četvrtak, 13. lipnja, od 9 do 14 sati, u ŽK Zadar, na adresi Špire Brusine 16, II. kat (dvorana za sastanke).

Cilj je edukacija, umrežavanje i pokretanje dijaloga s lokalnim vlastima o specifičnostima ženskog poduzetništva i mogućnostima potpore, o čemu će biti riječi na okruglom stolu Što lokalna vlast može učiniti za poduzetnice.

Uz to, bit će riječi o naplati potraživanja, o tome kako biti jedinstven i prepoznatljiv na tržištu te kako vizualnim identitetom i društvenim mrežama do uspješnog brenda.

Događaj je namijenjen:
• iskusnim poduzetnicama
• ženama koje su na početku poslovanja
• ženama koje tek razmišljaju o pokretanju vlastitog biznisa.

Ulaz se ne naplaćuje, ali zbog ograničenog broja mjesta obvezna je prijava

Program

Vrijeme Aktivnost
09:00 - 09:30 Registracija i networking
09:30 - 09:45 Pozdravni govori
09:45 - 10:15 Kako naplatiti potraživanja? Anamarija Buzolić Mrklić je odvjetnica sa preko 15 godina iskustva u odvjetništvu. Samostalni odvjetnički ured u Splitu ima preko 10 godina. U odvjetničkom uredu djeluje s dvoje odvjetnika te joj je djelokrug zastupanja širok. Zastupa stranke kako u trgovačkim, radnim, građanskim, tako i u obiteljskim, kaznenim te pomorskim i upravnim sporovima. Anamarija će nastojati pojasniti, odnosno prikazati najadekvatniji način kako se zaštiti od nenaplaćenih računa za svoje izvršene usluge. Dati će kratak uvid na što se treba obratiti pozornost prilikom sklapanja pravnog posla, kako postupiti kada dođe do neplaćanja računa, eventulano stečaja korisnika usluga. Isto tako, prikazati će smisao i osnove ovršnog postupka te konačno, koji nam alternativni načini stoje na raspolaganju u situacijama kada dolazi do nemogućnosti naplate, ili eventualnog osporavanja računa za izvršene usluge.
10:15 - 10:45 Prilike za poduzetnice u EU fondovima
10:45 - 11:30 OKRUGLI STOL: Što lokalna vlast može učiniti za poduzetnice moderatorica: Ivana Matić
11:30 - 11:45 Pauza za kavu
11:45 - 12:45 Kako biti jedinstvena i prepoznatljiva na tržištu? Sanja Varlaj, SV Education & Consulting Kroz ovo predavanje Sanji je želja krenuti ne od „rođenja“ (osnivanja tvrtke) kao početka poslovanja u kojem razmišljate o poziciji na tržištu i kako ćete se promovirati i privući klijente. Ne! Krećemo od onog trenutka kada je u vama zatinjala ideja da krenete u poduzetničke vode. Tada je pravo vrijeme da se zapitate ova važna, krucijalna pitanja koja će se kasnije materijalizirati u marketing strategiju: ➠ Tko sam ja? ➠ Što me pokreće, motivira? ➠ Zašto uopće želim to što želim? ➠ Što NE želim? Svaka osoba, budući ili sadašnji poduzetnik, ako želi dugoročno uspješno poslovanje svojem projektu nužno treba krenuti od ovih pitanja. Možda zajedno sa Sanjom u sklopu predavanje otkrijete da ste na pravom putu ili doznate koji je vaš „kamečić u cipeli“ i zbog čega neke stvari nisu kako biste htjeli. Sanja će vas upoznati s ovom važnom temom, dati materijale i sažetke predavanja, naputke i ideje kako krenuti i pokušati objasniti zašto je to važno. Cilj je da možete definirati ili promjeniti svoju viziju i misiju, svoju USP i postati zaista jedinstveni na tržištu.
12:45 - 13:45 Vizualnim identitetom i društvenim mrežama do uspješnog brenda Tim HIA – Hobby I Adore, tri partnerice i poduzetnice koje uspješno grade svoj brend, kroz ovo će predavanje podijeliti s vama neke tajne uspješnog kreiranja vlastitog branda! 1. Predstavljanje – priča iza brenda HIA – Hobby I Adore 2. Zašto morate investirati u profesionalni dizajn logotipa? 3. Vizualni identitet, brand book i knjiga grafičkih standarda – što je to? 4. Digitalni marketing – Facebook i Instagram kao dvije najzastupljenije društvene mreže u RH 5. Razlozi za i protiv angažiranja profesionalaca za upravljanje društvenim mrežama
13:45 Zatvaranje konferencije i izvlačenje dobitnika nagradne igre