Hrvatska gospodarska komora organizira posjet poslovnog izaslanstva Australiji u ožujku 2018. godine te preliminarno prikuplja iskaze interesa članica koje bi se uključile u izaslanstvo.

Prijave za izaslanstvo prikupljaju se do 15. studenoga te će se na temelju podataka prikupljenih tim prijavama utvrditi program posjeta i poslovnih razgovora te formirati troškovnik za putovanje. Potom će se, tijekom prosinca, poslati poziv sa svim detaljima putovanja i poslovnih susreta članicama HGK, i onima koje su već iskazale interes i svima ostalima. Na temelju odgovora tvrtki na taj poziv, utvrdit će se konačni sastav izaslanstva.

Inicijativu za posjet hrvatske gopodarske delegacije Australiji predložila je australska ministrica vanjskih poslova Julie Bishop 10. srpnja u Zagrebu na Hrvatsko-australskom ekonomskom okruglom stolu, a podržala ju je i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović tijekom posjeta Australiji u kolovozu.

Suorganizatori su posjeta hrvatske delegacije, uz australske državne institucije i komore, i četiri mješovite australsko-hrvatske komore u Sydneyu, Perthu, Melbourneu i Adelaideu, s kojima je Hrvatska gospodarska komora potpisala ugovore o suradnji. Pomoć pri organizaciji će pružiti i naša diplomatska predstavništva u Australiji. 

HGK – Komora Zagreb je 11. listopada organizirala predavanje Kako poslovati s Australijom. Izvještaj s toga događanja i vrlo poučnu prezentaciju o australskom gospodarstvu možete pronaći OVDJE.

Dodatne informacije o gospodarskoj delegaciji možete dobiti od Davorke Car, više stručne suradnice Komore Zagreb na tel.: 01/4606 -800 ili e-mail: dcar@hgk.hr.