Izvor: Facebook, Sisačka biskupija

Prijevoznici iz udruženja HGK zajednički pomažu krajevima pogođenim potresom


Objavljeno: 30. 12. 2020. , Ažurirano: 30. 12. 2020.


Dan nakon dva velika potresa koja su devastirala područje Siska i Petrinje, cijela Hrvatska se angažirala oko pomoći pogođenim građanima. Članice HGK i njihova udruženja također su na terenu i stavljaju sve svoje resurse na raspolaganje dežurnim službama i građanima.

U akciju pomoći među prvima su se uključili predstavnici Udruženja davatelja taksi usluga HGK. Taxi Cammeo je još jučer objavio da osigurava besplatan prijevoz sa stotinu svojih vozila svima koji su ostali bez svojih domova u Petrinji, Sisku i Glini do privremenog smještaja bilo gdje u Hrvatskoj. "Također smo osigurali i besplatan prijevoz za volontere iz Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Pule i Varaždina, kao i prijevoz prikupljenih donacija do onih kojima je to najpotrebnije", istaknuo je izvršni direktor Cammeo grupe i Predsjednik Udruženja davatelja taksi usluga HGK Petar Dragić. Vjekoslav Marijanović iz Eko taxija također naglašava da su i oni stavili svoja vozila na raspolaganje MUP-u, Crvenom križu i drugim humanitarnim organizacijama, a i drugi taksisti se u sve većem broju priključuju toj hvalevrijednoj inicijativi.

PetarDragic_1200x675.JPGPredsjednik Udruženja davatelja taksi usluga HGK Petar Dragić; Izvor: HGK

Uz taksiste, pomoć na terenu pružaju i putnički prijevoznici. Damir Pavlović, član Uprave Čazmatrans grupacije i član Vijeća Udruženja cestovnog putničkog prometa HGK, poručuje kako su još od jučer u kontaktu sa Stožerom civilne zaštite i besplatno pomažu oko prijevoza građana, volontera i pripadnika hitnih službi. "Mi i inače radimo na ovom području, ovo je naš kraj i osjećali smo dužnost pomoći kako i koliko god možemo. Desetak naših autobusa je na terenu, na raspolaganju dežurnim službama i pogođenim ljudima", kazao je Pavlović. I druge kompanije za prijevoz putnika također nude svoju pomoć pogođenim područjima.

Darko Vukadinović.jpg
Predsjednik Udruženja cestovnog teretnog prometa HGK Darko Vukadinović; Izvor: HGK.


Uz prijevoz ljudi, iznimno je važno i da logistika oko prijevoza humanitarnih donacija funkcionira besprijekorno. Za to su se pobrinule članice Udruženja cestovnog teretnog prometa HGK na čelu s Darkom Vukadinovićem iz tvrtke La Log. "Odmah iza prvog potresa smo se uključili u humanitarnu akciju. Naši kamioni su na raspolaganju dežurnim službama i organizacijama koje prikupljaju pomoć za građane pogođenog područja kako bi sve donacije što prije našle svoj put do potrebitih ljudi", izjavio je Vukadinović, dodavši kako i druge prijevozničke tvrtke stavljaju svoje resurse na raspolaganje.