Pozivamo vas na konferenciju Prijenos europskog zakonodavstva – ključni izazov u poslovanju

Vrijeme održavanja: 06.12.2016.
Hrvatski predstavnici u Europskom gospodarsko-socijalnom odboru organiziraju konferenciju o iskustvima u stvaranju jednostavnijega zakonodavnog okvira za poslovanje

Skupina predstavnika Hrvatske u Europskom gospodarsko-socijalnom odboru (EGSO), organizira konferenciju Prijenos europskog zakonodavstva – ključni izazov u poslovanju, koja će se održati u utorak, 6. prosinca, u 9 sati, u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika u Zagrebu, Ilica 49/I.

Osnovni je cilj konferencije uočiti prepreke te podijeliti pozitivna iskustva Hrvatske i zemalja Europske unije u stvaranju jednostavnijega zakonodavnog okvira za poslovanje. 

Na konferenciji će sudjelovati više od 50 predstavnika skupine poslodavaca EGSO-a iz različitih zemalja Europske unije, predstavnici Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstva uprave, predstavnici Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca, pravni stručnjaci te predstavnici obrta i tvrtki.

Na konferenciji će se posebno govoriti o sljedećim temama:

  • pametnoj regulativi s dodanom vrijednošću – manje je više,
  • mišljenju EGSO-a o boljoj regulativi,
  • pozitivnoj praksi zemalja Europske unije,
  • prijenosu europskog zakonodavstva – ključnom izazovu za konkurentnost obrta – mikro, malih i srednjih tvrtki – hrvatska iskustva.

U panelu Hrvatska iskustva – prijenos europskog zakonodavstva će, u ime HGK, sudjelovati Josip Zaher, potpredsjednik za turizam, trgovinu i financije. Konferenciju, u suradnji s HOK-om, organizira EGSO i njegovi hrvatski članovi: Violeta Jelić (HOK), Davor Majetić (HUP) i Dragica Martinović Džamonja (HGK).

U pratećim dokumentima (lijevi stupac ove stranice) je dnevni red konferencije

Kontakti