Izvor: Shutterstock

Prezentacija poziva za dodjelu sredstava u sklopu Modernizacijskog fonda OIE


Objavljeno: 03. 05. 2023. , Ažurirano: 04. 05. 2023.


Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je Poziv za dodjelu sredstava vrijedan 60 milijuna eura pod nazivom "Proizvodnja električne energije iz obnovljivih izvora u prerađivačkoj industriji i toplinarstvu"

Nastavno na veliki broj upita tvrtki, potencijalnih prijavitelja o Pozivu, Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost organizira informativnu radionicu o Modernizacijskom fondu. Radionica će se održati u petak, 12. svibnja s početkom u 12 sati u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Rooseveltov trg 2, Zagreb. Moguće je i online sudjelovanje.

Cilj Poziva je da poduzeća sama proizvode energiju za vlastite potrebe korištenjem obnovljivih izvora energije, čime bi smanjila ovisnost o nabavi energije na tržištu i smanjila troškove energenata. Bespovratni iznos po projektnom prijedlogu iznosi između 100 tisuća i maksimalno 2 milijuna eura, a maksimalni iznos koji jedan prijavitelj može ostvariti je 4 milijuna eura.

Kroz ovaj Poziv cilj je smanjiti emisije stakleničkih plinova, povećati proizvodnju energije iz obnovljivih izvora, uštedjeti energiju te povećati kapacitet skladištenja energije. Investicije mogu biti za izgradnju integriranih i/ili neintegriranih fotonaponskih elektrana u mrežnom pogonu, izgradnju elektrana na biomasu, izgradnja elektrane na bioplin, postavljanje sustava za skladištenje električne energije (baterije) te projektantski nadzor i stručni nadzor građenja te koordinacija zaštite na radu. 

Poziv je dostupan na poveznici.

Svoje sudjelovanje na radionici možete prijaviti popunjavanjem obrasca u nastavku do srijede, 10. svibnja.

Program

Vrijeme Aktivnost
12.05.2023
12:00 - 12:15 Pozdravni govor
12:15 - 13:00 Predstavljanje Poziva
13:00 - 14:00 Pitanja i odgovori