Vrijeme održavanja: 30.09.2021.

Objavljeno: 13. 09. 2021. , Ažurirano: 14. 09. 2021.

Pozivamo vas da nam se pridružite na prestavljanju inovativnih rješenja u podvodnoj robotici i senzorici koje će se održati u četvrtak, 30. rujna, od 10 do 12 sati, na konferenciji/radionici Breaking the Surface (BtS) u hotelu Ilirija u Biogradu na Moru, na adresi Ulica Tina Ujevića 7.

Sudjelovanje je besplatno, a registrati se možete prijavnicom u nastavku teksta, najkasnije do srijede, 22. rujna. Broj sudionika je ograničen na 30 osoba.

Breaking the Surface je međunarodna interdisciplinarna radionica o pomorskoj robotici koju organizira LAPOST – Laboratorij za podvodne sustave i tehnologije Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu, a održat će se od 26. rujna do 3. listopada 2021. u Biogradu na Moru. Na BtS-u se potiče interakcija i razmjena znanja i iskustava u području pomorske robotike i njezinim primjenama, a ujedno je jedan od važnijih događaja i aktivnosti u projektu InnovaMare.

Projekt InnovaMare osmišljen je kako bi se razvio i uspostavio model inovacijskog ekosustava na području podvodne robotike i senzorike za potrebe kontrole i nadzora onečišćenja u Jadranskom moru. Projekt je sufinanciran iz EU fonda za regionalni razvoj u okviru programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014.- 2020. Jedan od glavnih izazova projekta InnovaMare je povećanje učinkovitosti inovacijskih aktivnosti u relevantnim područjima plave ekonomije - povećanjem prijenosa znanja unutar područja suradnje.

Ovaj događaj, namijenjen je upravo javnim ustanovama i institucijama kojima nova inovativna rješenja i tehnologije omogućavaju rast, razvoj, konkurentnost i tehnološko vodstvo u području plave ekonomije i inovativnih plavih tehnologija. Predstavljanje organizira Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatska gospodarska komora u okviru strateškog projekta InnovaMare

Predstavljanje je planirano kao dvosatno događanje za talijanske i hrvatske projektne i poslovne partnere i dionike.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na e-mail adresu innovamare@hgk.hr ili na broj telefona 091 244 0174. 

Program

Vrijeme Aktivnost
30.09.2021
10:00 - 11:00 Prezentacija inovativnih rješenja (projektni partneri FER, CNR, Geomar)
11:00 - 11:30 Rasprava
11:30 - 12:00 Definiranje novih izazova i mogućih rješenja za buduće projekte