Turistička zajednica Malezije, uz podršku Ministarstva turizma Malezije te MATTA-e, malezijskog udruženja putničkih agencija, bila je domaćin polugodišnjem sastanku ECTAA-e, Europskog udruženja putničkih agencija i organizatora putovanja. Susret se održao u glavnom gradu Malezije, Kuala Lumpuru 7. i 8. svibnja, uz studijski obilazak destinacije koji je uslijedio nakon završetka radnog dijela. Ovo je prvi put da se članovi ECTAA-e susreću u jugoistočnoj Aziji. Izaslanstvo više od 40 izvršnih direktora i predsjednika europskih udruga putničkih agencija tijekom dva dana susreta razmatralo je mogućnosti daljnjeg razvoja tržišta i politika koji utječu na industriju putovanja i razmjenu putnika između ovih dalekih tržišta.

U sklopu susreta održane su sjednice Izvršnog odbora ECTAA-e i izbori za najviša tijela udruženja za mandatno razdoblje 2018. – 2020. Prema novom se statutu ECTAA-e, Izvršni odbor izjednačio s prijašnjim tijelom potpredsjedništva. Boris Žgomba, predsjednik Udruženja putničkih agencija HGK, izabran je kao jedan od četiri člana Izvršnog odbora ECTAA-e, što je još jednom potvrdilo snagu hrvatske delegacije u ovom europskom udruženju. Boris Žgomba bio je predsjednik ECTAA-e od 2012. do 2014., a nakon toga u kontinuitetu potpredsjednik do 2018. godine.

"Velika mi je čast, ali i odgovornost biti ponovno izabran u Izvršni odbor ECTAA-e. Potvrda je to mog dosadašnjeg angažmana i doprinosa radu ovoj europskoj asocijaciji koja kreira smjernice razvoja europskog turizma, djeluje na jačanju uloge turističkih agencija kao jednog od ključnih nositelja turističke politike te znatno pridonosi rješavanju aktualnih problema s kojima se susreću u svom poslovanju. Jedan će od glavnih prioriteta u mom mandatu svakako biti i daljnje promicanje hrvatskih turističkih agencija i turizma općenito te još snažnije pozicioniranje Hrvatske kao jedne od vodećih europskih turističkih destinacija", izjavio je Boris Žgomba.

ECTAA okuplja nacionalne udruge putničkih agencija i turoperatora 30 europskih zemalja, među kojima 27 iz Europske unije, a predstavlja oko 70.000 poduzeća. Ima i četiri međunarodne članice iz Izraela, Malezije, Maroka i Tunisa. Udruženje putničkih agencija HGK stupilo je u članstvo ECTAA-e 2015. godine po načelu dijeljenog članstva s Udrugom hrvatskih putničkih agencija. Boris Žgomba obnaša i funkciju direktora nacionalne delegacije u ECTAA-i, a Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija, funkciju zamjenika. Predstavnici Udruge hrvatskih putničkih agencija i Udruženja putničkih agencija HGK također su zastupljeni u odborima ECTAA-e za pravnu regulativu i zaštitu potrošača, tehnologiju, zračni promet, destinacijski menadžment, fiskalnu politiku i organizirani promet (turoperatori).