Vrijeme održavanja: 23.09.2020.

Učenjem, umrežavanjem i razmjenom iskustava do stvaranja poslovnog okruženja kao temelja za osnivanje, rast i razvoj poduzeća te društva u cjelini

Objavljeno: 10. 09. 2020. , Ažurirano: 29. 09. 2020.

Hrvatska gospodarska komora uz podršku Lean startup Hrvatske od rujna do studenoga organizira BizHack Startup Caffe. Radi se o ciklusu od pet online susreta s domaćim poduzetnicima s ciljem razmjene informacija, iskustava i znanja između poduzetnika i sudionika te međusobne pomoći pri lakšoj realizaciji poduzetničkih pothvata. Tema prvog BizHack Startup Caffea je Griješim, dakle učim, a održat će se 23. rujna u 17 sati.

Događanjima se također želi osnažiti i lokalna komponenta te potaknuti razmjena iskustava poduzetnika s određenoga područja. Tako će prvi BizHack Startup Caffe Griješim, dakle učim okupiti poduzetnike domaćine s riječkoga područja, a lokalni partner projekta je Riječka razvojna agencija PORIN, potporna institucija za provedbu temeljnih strateških i programskih ciljeva razvoja Grada Rijeke. Na događaju sudjeluju Marija Trcol, osnivačica Wild Olive Oil, Dejan Radić, direktor studija Playrix Croatia, Dario Zorić, direktor PORIN-a, te Saša Ivan Vrdoljak, partner u tvrtki Alcina.

BizHack Startup Caffe Griješim, dakle učim koncentrira se na temu učenja na vlastitim, ali i tuđim greškama. Poigrat će se ustaljenom interpretacijom izreke da tko radi, taj i griješi. Istina je da se prilika za učenje otvara samo kroz rad jer se tada tek može učiti iz grešaka. Predstavit će se primjeri neuspjelih projekata te će sudionici moći steći uvid u prepreke koje im stoje na putu razvoja uspješnoga poslovnog poduhvata. U drugom dijelu događanja "Uspio sam, pitaj me kako" poduzetnici domaćini podijelit će primjere uspješnih projekata i način kako su svoj uspjeh ostvarili.

Sudjelovanje na događaju je besplatno i otvoreno za prijave sudionika iz cijele Hrvatske. Održat će se na platformi Zoom na hrvatskom jeziku. Potrebna je prethodna prijava putem sljedeće poveznice: https://bit.ly/bizhackscprijava. Više informacija o ciklusu online susreta dostupno je OVDJE.

Ciklus BizHack Startup Caffe organiziran je u sklopu projekta "Promocija poduzetništva (KK.03.1.2.24.0001)" kojem je svrha poboljšati negativnu percepciju poduzetništva u Hrvatskoj i time omogućiti stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja kao temelja za osnivanje, rast i razvoj poduzeća te društva u cjelini. Hrvatska gospodarska komora (HGK) partner je na projektu, a podršku u organizaciji ciklusa pruža Lean startup Hrvatska, organizacija koja već sedam godina radi na razvoju startup i poduzetničkog ekosustava te je zbog iskustva u organizaciji i provedbi preko 50 različitih događanja za startup ekosustav u Hrvatskoj i inozemstvu izabrana kao implementator aktivnosti ovog projekta.