Vrijeme održavanja: 05.04.2016. - 08.04.2016.

Objavljeno: 11. 04. 2016. , Ažurirano: 30. 11. 2016.

U Moskvi se, od 5. do 8. travnja, održavao 22. sajam graditeljstva MosBuild, najveći međunarodni sajam građevinskih materijala, prateće robe i usluga u Ruskoj Federaciji i jednom od pet najvećih građevinskih i dizajnerskih sajmova u svijetu. I ove godine MosBuild je okupio vodeće svjetske proizvođače građevinske opreme i materijala te međunarodne stručne tvrtke  koji se bave projektiranjem, izgradnjom i dizajnom interijera.

Poslovni program MosBuilda predstavio je niz ekskluzivnih događaja po pitanjima građevinarstva, arhitekture i dizajna uz sudjelovanje zvijezda građevinske i dizajnerske industrije. Tijekom sajma provedene su konferencije, seminari i prezentacije arhitekture i dizajna.

Na sajmu je samostalno nastupila hrvatska tvrtka Ivanićplast – vodeća u jugoistočnom dijelu Europe za proizvodnju WC sjedala. Ivanićplast već godinama uspješno plasira svoje proizvode na rusko tržište, a u okviru nastupa na sajmu započeli su pregovore o suradnji s vodećom svjetskom tvrtkom sanitarne opreme – ROCA. Španjolska tvrtka ROCA vodeći je proizvođač sanitarne opreme na ruskom tržištu, koju proizvode u sedam svojih tvornica u Ruskoj Federaciji.

Predstavništvo HGK osiguralo je prevoditeljsku i logističku potporu izlagačima te je organiziralo i provelo radne sastanke s postojećim i potencijalnim ruskim partnerima, s ciljem utvrđivanja mogućnosti proširenja suradnje te plasmana hrvatskih proizvoda i opreme na tržište Ruske Federacije.