Vrijeme održavanja: 05.07.2017.

Objavljeno: 30. 06. 2017. , Ažurirano: 06. 07. 2017.

Tijekom svog boravka u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji od 3. do 5. srpnja, kineski ambasador u RH, Hu Zhaoming posjetio je tvrtku Borovo d. d., te farmu muznih krava u Negoslavcima.

Vukovar_kineski_veleposlanik_farma.jpg

Josip Šumanovac, HPA, Čedo Veselinović, vlasnik farme, Ivan Marijanović direktor ŽK Vukovar i veleposlanik NR Kine sa suradnicima; Izvor: HGK

Nakon ovih posjeta veleposlanik se sastao s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Vukovar i predstavnicima tvrtki Vukovarsko-srijemske županije s kojima je razgovarao o mogućnostima suradnje s Narodnom Republikom Kinom. Sastanak je održan 5. srpnja u ŽK Vukovar, a sastanku je nazočilo devet predstavnika tvrtki iz Vukovarsko-srijemske županije.

Vukovar-kineski-veleposlanik-ŽK.jpg

Ivan Marijanović direktor ŽK Vukovar, Veleposlanik NR Kine sa suradnicima i gospodarstvenici iz Vukovarsko-srijemske županije; Izvor: HGK

U sklopu svog posjeta, ambasador se sastao i sa županom Vukovarsko-srijemske županije Božom Galićem i gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom te je posjetio Muzej vučedolske kulture.