Vrijeme održavanja: 08.06.2019. - 12.06.2019.

Objavljeno: 13. 02. 2019. , Ažurirano: 14. 02. 2019.

U kineskom gradu Ningbou održat će se od 8. do 12. lipnja peti put zaredom Investicijski i trgovinski sajam Kine i zemalja srednje i istočne Europe 2019. (China-CEEC Investment and Trade Expo).

Grad Ningbo poznat je po dugogodišnjoj tradiciji održavanja sajma robe široke potrošnje CICGF (China International Consumer Goods Fair) u sklopu kojega se održava i specijalizirani dio sajma namijenjen promicanju suradnje Kine i zemalja srednje i istočne Europe u sklopu inicijative 16+1 – China-CEEC Investment and Trade Expo. Najčešći proizvodi koje europske tvrtke izlažu navedeni su i u ovogodišnjem pozivu tvrtkama, a uključuju:

  • prehrambene proizvode
  • vino
  • bezalkoholna pića
  • umjetnine
  • poklone
  • proizvode za zdravstvenu njegu
  • proizvode za kućanstvo
  • robu široke potrošnje za svakodnevnu upotrebu.

Od kineskih organizatora dobili smo informacije da je standardni izložbeni prostor (3 x 3 metara) za europske sudionike besplatan i sadrži osnovno uređenje, a za veće, posebno građene štandove potrebno je uzeti štand najmanje veličine od 36 četvornih metara. Najam tog prostora također je besplatan, ali njegov dizajn i uređenje plaća izlagač.

Organizatori također nude povoljnije cijene smještaja u odabranim hotelima, a organiziran je i besplatni shuttle autobus od aerodroma u Šangaju (Pudong) do grada Ningboa u dolasku i odlasku iz Kine te besplatni prijevoz posebnim shuttle autobusom od ponuđenih hotela do sajma. Tijekom sajma organizirani su volonteri koji besplatno prevode na engleski, lounge s besplatnom kavom i sokovima te besplatni poslovni ručak za sudionike sajma.

Detaljnije informacije i ponude organizatora možete pronaći na POVEZNICI.

Hrvatska gospodarska komora trenutno provodi ispitivanje interesa hrvatskih tvrtki za sudjelovanje na ovom sajmu te će se ovisno o broju zainteresiranih tvrtki, ako ih bude dovoljno, organizirati zajednički nastup. 

Sve hrvatske tvrtke zainteresirane za izlaganje na ovogodišnjem sajmu u gradu Ningbou mogu popuniti online obrazac u nastavku teksta, najkasnije do 1. ožujka.