Vrijeme održavanja: 27.11.2017.

Objavljeno: 09. 10. 2017. , Ažurirano: 06. 11. 2017.

Šesti sastanak šefova Vlada zemalja srednje i istočne Europe i Kine, tzv. 16+1 Summit, održat će se krajem studenoga 2017. godine u Budimpešti u Mađarskoj. Tada je planirano i održavanje 7. Gospodarskog i trgovinskog foruma Kine i zemalja srednje i istočne Europe, u nadležnosti lokalnog organizatora i u suradnji s Ministarstvom gospodarstva Kine.

Bank of China u sklopu 7. Gospodarskog i trgovinskog foruma 16+1 planira organizirati dodatni podforum China-CEEC SMEs Matchmaking radi povezivanja malih i srednjih poduzetnika u okviru inicijative 16+1.

Od 2014. godine do danas održana su 34 SME Cross-border matchmaking skupa te je Bank of China razvila inovativan način organizacije individualnih razgovora, tzv. "one-to-one" pregovora. Uspješno održana događanja i ostvareni kontakti dokaz su učinkovitosti ovakvih sastanaka i nastojanja u poticanju vitalnosti razvoja malih i srednjih poduzeća.

Ove će se godine prvi put SME Cross-border matchmaking organizirati kao podforum na sastanku šefova Vlada te se očekuje velika manifestacija i značajan broj sudionika iz svih 16+1 zemalja.

Događanje je namijenjeno malim i srednjim poduzetnicima te Bank of China planira pozvati 300 tvrtki iz 16 europskih zemalja te 100 tvrtki iz Kine iz sljedećih područja djelovanja:

High-tech, IT i Internet,
Medicina i zdravlje,
Umjetna inteligencija,
Zaštita okoliša,
Proizvodnja opreme i logistika,
Moderna poljoprivreda i dr.

Trenutno Bank of China još uvijek odabire potencijalne sudionike podforuma te ima ograničen broj mjesta tvrtki sudionika iz pojedinih 16 europskih zemalja, a mjesta za hrvatske tvrtke još ima. Sve zainteresirane tvrtke mogu se prijaviti za sudjelovanje ispunjavanjem online obrasca na https://www.b2match.eu/china-ceec2017/sign_up . Rok za prijavu je 15. studeni.

Planirani datum održavanja je 27. studeni. Sve informacije bit će pravovremeno objavljene na službenoj stranici događanja, gdje će biti dostupan i program događanja i popis prijavljenih tvrtki.

Za sve dodatne upite i informacije možete se obratiti izravno Bank of China u Mađarskoj:

China-CEEC Recruitment Team

Telefon: +36 (1) 429-92-56

e-mail: chinaceec2017@tradehouse.hu