Objavljeno: 18. 12. 2018. , Ažurirano: 19. 12. 2018.

Predstavnici ŽK Zadar predstavili su sudionicima B2B konferencije Šibensko-kninska županija kao kreativni klaster mogućnost financiranja inovativnih MSP-ova iz plavoga gospodarstva vaučerom od 10.000 eura putem EU projekta 4helix+. Na konferenciji koja se održala u Gradskoj vijećnici Šibenik 14. prosinca u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Tvrđave kulture Šibenik te uz potporu Lučke uprave Šibenik, okupili su se predstavnici renomiranih turističkih agencija, čarterskih i pomorskih tvrtki iz cijele Hrvatske.

Tijekom B2B sastanaka sudionici su pokazali zanimanje za ovakvu vrstu financiranja svojih ideja, gdje MSP-ovi u suradnji sa stručnjacima iz kreativne i kulturne industrije (pružateljem znanja) razvijaju kreativni inovacijski projekt s kojim se prijavljuju na „inovativnu vaučer shemu“ EU projekta 4helix+. Pružatelj znanja može biti tvrtka ili nezavisni profesionalac ili R&I tijelo sa sjedištem u prihvatljivom području MED programa.

Projekt 4helix+ Županijska komora Zadar provodi od veljače 2018. godine u suradnji s još devet partnera iz šest zemalja. Ukupna je vrijednost projekta 2,2 milijuna eura, a sufinancira se iz europskog programa Interreg Mediteran.

predavanje 4helix+ 14.12.2018.jpg

Maša Jurin, project manager projektnog tima ŽK Zadar EU projekta 4helix+; Izvor: HGK ŽK Zadar