Vrijeme održavanja: 11.04.2019.

Objavljeno: 05. 04. 2019. , Ažurirano: 15. 04. 2019.

Županijska komora Zadar u sklopu aktivnosti Strukovne skupine turističkih agencija HGK – ŽK Zadar organizirala je 11. travnja u Stockholmu poslovne susrete zadarskih turističkih tvrtki sa švedskim partnerima. Suorganizatori događaja bili su Turistička zajednica Zadarske županije, Turistička zajednica Grada Zadra i Predstavništvo HTZ-a za tržište Skandinavije.

Na poslovnim razgovorima sudjelovalo je 10 tvrtki: SHUTTLE TOURS d.o.o., MARICOM d.o.o., TERRA TRAVEL d.o.o., FERAL TOURS d.o.o., DALMATIA ADVENTURES, My Yacht Zone (Zona Plus d.o.o.), SUNNYSIDE APARTMENTS PETRČANE (Davus d.o.o.), Ilirija Travel (ILIRIJA D.D.), Hotel Pinija (Intermod d.o.o.), i Vile Dalmacija. Od švedskih sudionika okupilo se oko 20-ak turoperatora i 15-ak predstavnika medija.

Poslovni susreti zadarskih turističkih tvrtki sa švedskim partnerima rezultat su suradnje članica Strukovne skupine turističkih agencija HGK – ŽK Zadar koje su nakon uspješne realizacije poslovnih susreta u Milanu u svibnju 2017. i Bruxellesu u listopadu prošle godine ovoga puta pokrenule inicijativu za predstavljanje skandinavskom tržištu.
Poslovni razgovori između zadarskih i švedskih partnera trajali su preko tri sata, a koordinirali su ih stručni suradnici HGK – ŽK Zadar Petar Pedišić i Marko Jović zajedno sa kolegama iz Predstavništva HTZ-a za tržište Skandinavije. Prezentaciju turističke destinacije zadarske regije održala je Mihaela Kadija, direktorica TZ Zadarske županije predstavivši svu raznolikost i ljepotu Zadarske županije te novosti i brojne aktivnosti kojima Zadar i cijela županija obiluju.

Iva Bencun, vlasnica turističke agencije Feral Tours iz Zadra i predsjednica Zajednice pustolovnog turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori predstavila je prisutnima Zadar Outdoor Festival. Istaknula je kako na, geografski gledano, malom području postoji veliko bogatstvo ponude, od Velebita, Zrmanje, otoka, zaleđa, te je festival odličan način za predstavljanje svega onoga što zadarska regija nudi u smislu aktivnog odmora.

Strukovna skupina turističkih agencija HGK – ŽK Zadar, na čelu s predsjednikom Tomislavom Fainom (Terra travel d.o.o.), od 2014. godine svoj je rad usmjerila na jačanje suradnje turističkih agencija s javnim sektorom, što je rezultiralo konkretnim mjerama poput uvođenja standardiziranih štandova za prodaju brodskih izleta, dok je uspješna suradnja s TZ Zadarske županije i TZ Grada Zadra vidljiva u raznim zajedničkim aktivnostima od kojih je najznačajnija upravo ovakav novi model zajedničke organizacije poslovnih razgovora i predstavljanja turističke destinacije na tržištima koja su povezana direktnim zračnim linijama sa Zračnom lukom Zadar.