Predstavljanje programa eVisitor za prijavu i odjavu turista

HGK

Županijska komora Osijek je u suradnji s Turističkom zajednicom Baranje organizirala predstavljanje programa eVisitor, informacijskog sustav za prijavu i odjavu turista koje je održano 20. lipnja u konferencijskoj dvorani Etnološkog centra u Belom Manastiru

Program eVisitor predstavlja besplatnu internetsku aplikaciju koja povezuje sve turističke zajednice i središnje je mjesto evidencije turista i upravljanja podataka o turistima u Republici Hrvatskoj. Ovaj sustav služi za objedinjavanje podataka o pružateljima usluga smještaja, prijavu i odjavu turista koje obavlja pružatelj usluga smještaja, obračun i kontrolu naplate boravišne pristojbe, izvještavanje u statističke i marketinške svrhe i suradnju tijela javne vlasti.

Sustav eVisitor donosi i nekoliko novosti, a to su jedinstveni sustav u cijeloj RH za sve TZ i iznajmljivače, što znači jednaku edukacija za sve, automatsko učitavanje Fininih izvoda, automatsku prijavu turista na MUP, automatsko generiranje DZS-ovih izvještaja, automatsko kreiranje svih potrebnih izvještaja te sustav obavijesti – ručno, od TZ-a, i automatski, od sustava eVisitor.