ŽK Bjelovar održala radionicu Mogućnosti financiranja za mikro, male i srednje tvrtke

Vrijeme održavanja: 05.12.2016.

ŽK Bjelovar je u ponedjeljak, 5. prosinca, u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, održala radionicu na kojoj su poduzetnici imali priliku informirati se o mogućnostima financiranja mikro, malih i srednjih poduzetnika.

Kako do povoljnijih kredita za financiranje gospodarstva prisutnim je predstavnicima tvrtki objasnila Jadranka Mršić Hebrang, rukovoditeljica HBOR-ove Direkcije kreditiranja malog i srednjega gospodarstva. Istaknula je da je kreditna aktivnost u 2015. godini zabilježila značajan rast. HBOR-ovi načini kreditiranja uključuju izravno kreditiranje, putem poslovnih banaka, prema modelu podjele rizika i novi model prema podređenom dugu. Izdvojeni su pojedini programi te novo mikrokreditiranje namijenjeno mikrotvrtkama s manje od deset zaposlenih.

Sabina Cvitan je u ime HAMAG-BICRO-a prisutnima predstavila programe kreditiranja zajmovima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova (European Structural & Investment Funds – ESIF), namjenu zajmova, kamatne stope, instrumente osiguranja, iznose zajmova.

Zainteresirane je poduzetnike Kristina Žabčić upoznala s postupkom dobivanja HAMAG-BICRO-ovih zajmova, potrebnom dokumentacijom, prihvatljivim prijaviteljima i neprihvatljivim troškovima koji se programima ne financiraju (PDV, refinanciranje i sl.).

 

Kontakti

  • Ivana Karadža Stručni suradnik Tel: +385 43 274 069 Email: ikaradza@hgk.hr
  • Županijska komora Bjelovar Tel: +385 43 274 060 Email: hgkbj@hgk.hr