Vrijeme održavanja: 13.04.2018.

Objavljeno: 30. 03. 2018. , Ažurirano: 17. 04. 2018.

Predavanje Kako do certifikata GLOBALG.A.P./GRASP u malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima ili velikim sustavima poljoprivredne proizvodnje održano je 13. travnja u ŽK Osijek u suradnji s tvrtkom TÜV Croatia d. o. o. Zagreb.

Predavanje je bilo namijenjeno poljoprivrednom sektoru, i to primarnoj proizvodnji te proizvođačima voća i povrća, a sudjelovali su predstavnici dvadesetak tvrtki i OPG-ova s područja Osječko-baranjske županije.

Melita Banek, inspektorica i auditorica za GLOBALG.A.P. iz tvrtke TÜV Croatia d. o. o. Zagreb, objasnila je važnost certifikata GLOBALG.A.P. Danas se certifikacija proizvoda/proizvodnje prema normi GLOBALGAP pojavljuje kao jedna od bitnih preporuka trgovačkih lanaca usmjerena prema dobavljačima poljoprivrednih proizvoda, a proizvođač ujedno podiže svoju konkurentnost i otvara si vrata međunarodnog tržišta poljoprivrednih proizvoda.

Sudionicima su predstavljeni ključni elementi sustava u skladu sa standardom GLOBALG.A.P. te dodatkom standarda GRASP, koji propituje društvenu odgovornost za zaposlenike i traži ga europsko tržište.